Hoe maak je een kaart in RPG Maker XP

Hoe maak je een kaart in RPG Maker XP


RPG Maker XP is een programma ontworpen om de oprichting van roleplaying games (RPG's) voor de computer veel gemakkelijker. Gebruikers kunnen maken unieke kaarten, teken animaties en items, aanpassen van het spel aan hun wens om te creëren van een afgewerkt product. Maken van een kaart in RPG Maker XP kan worden intimiderende op eerste, als de kaart creatie gedeelte van het programma gebruik lagen om te bepalen welke elementen worden weergegeven in het front en achter de karakters kaart. Als u eenmaal hoe de map editor werkt begrijpt, echter is maken RPG Maker XP kaarten gemakkelijk.

Instructies

1

RPG Maker XP start en open het spel project u wilt maken van een kaart voor – of maak een nieuw project door het selecteren van "New Project..." uit het menu "Bestand".

2

Met de rechtermuisknop op de naam van het project in de kaart editor lijst zich bevindt in de bodem juiste hoek van het scherm en selecteer "Nieuwe kaart". Stel de grootte van uw kaart, de andere instellingen leeg te laten.

3

Klik op de "One Layer" knop aan de bovenkant van het scherm te selecteren de achtergrondlaag. Met behulp van een van de Autotiles van de tileset van de kaart of een tegel die u hebt gekozen, vul de achtergrondlaag van de kaart met tegels met behulp van de "potlood" of "emmer verf" opties. Een uniforme laag van gras, stenen, zand of soortgelijke structuren wordt aanbevolen voor de achtergrond.

4

Klik op de "Layer Two" knop aan de bovenkant van het scherm. Selecteer een tegel u geen plan te gebruiken in uw uiteindelijke kaart en gebruiken voor het markeren van alle in- en uitgangen op uw kaart; met "teleport" locaties zal u deze tegels later vervangen. Zorg ervoor dat u de "potlood" als je had vroeger de "Emmertje."

5

Klik nogmaals op de "One Layer" knop. Een pad of soortgelijke functies die tekens lopen zal op met tegels die geschikt zijn, met behulp van uw stand-in "teleport" tegels als verwijzingen voor ingang en uitgang locaties te maken. Voeg extra grond texturen zoals gewenst.

6

Selecteer "Layer Two" weer. Gebruiken tegels uit de tileset voor het bouwen van halverwege hoogte items die uit de grond zoals bergen, bomen en muren zal stijgen. Als u nodig hebt om een deur of andere ingang op een locatie waar een van uw tijdelijke aanduidingen wordt momenteel geplaatst, ga je gang en plaatsen; het is duidelijk dat een "teleport" locatie moet worden geplaatst in een deuropening of andere opening.

7

Klik op de "Layer Three" knop. Plaats tegels dat spel tekens kundig voor reizen zitten zal onder zoals gebladerte en poorten.

8

Pas de tegels op alle drie lagen om ervoor te zorgen dat items die vanaf de grond aan laag twee en drie laag geven line-up correct.

9

Klik op alle tegels die moeten verhinderen dat tekens die door hen en hun passability ingesteld op 'X'. Hierdoor ontstaat een 'blokkerende tegel,"wat betekent dat tekens zal moeten gaan om hen heen.

10

Verwijder eventueel Layer Two tijdelijke aanduidingen die bij de ingangen blijven en uitgangen aan uw kaart. Klik op de "Gebeurtenis Layer" knop en plaats de gebeurtenissen waar de ingangen zou moeten zijn. Stel deze op "Teleport gebeurtenissen" en aangeven welke kaart moeten ze teleporteren naar.

11

Sla uw kaart. Zorg ervoor dat u kaarten maken met dezelfde naam die u hebt opgegeven in eventuele teleport-gebeurtenissen die u hebt gemaakt en schakel koppelen gebeurtenissen terug naar uw originele kaart als u wilt voor uw in- en uitgangen worden twee richtingen passages.