Hoe maak je een kaart-bestand

Een toewijzingsbestand wordt gebruikt voor het instellen van verschillende coördinaten en actieve koppelingen op een webpagina. Voor websites met grote afbeeldingen kan maken een toewijzingsbestand gebruikers verschillende delen van een afbeelding klik en ga naar verschillende pagina's. Een toewijzingsbestand is in tekst zonder opmaak, en elke regel wordt een koppeling ingesteld op een afbeelding. Een toewijzingsbestand maken kunt handmatig worden gedaan, of er zijn verschillende toepassingen beschikbaar voor het automatiseren van de taak.

Instructies

1

De kaart tag maken Een afbeelding met hyperlinks wordt ingekapseld met de tag kaart. Het volgende is een voorbeeld van een kaart-tag.
< mapnaam = "myMap" >< / kaart >

2

Bepaalt het type van vorm voor uw afbeelding. Er zijn drie ondersteunde vormen voor afbeeldingen met hyperlinks: rechthoeken, cirkels en veelhoeken. Deze zijn ingekort in het bestand van de kaart als rect, circle en poly.

3

Maak een gebied-tag in de code van de kaart. De volgende start u het creëren van de afbeelding met hyperlinks. In dit voorbeeld wordt is de afbeelding met hyperlinks een rechthoek.
< mapnaam = "myMap" >
< gebied vorm = "rect" >< / omgeving >
< / kaart >

4

Ophalen van de coördinaten binnen de afbeelding die u wilt instellen als een hyperlink. Deze coördinaten zijn gevonden met behulp van een grafisch programma zoals Photoshop of Paint Shop Pro. Afbeelding coördinaten bestaat uit twee delen: de x- en y-coördinaten van de pixels van de linker bovenhoek en de x- en y-coördinaten van de onderst-juiste hoek. De browser verbindt deze locaties, totstandbrenging van een ruimte van een afbeelding die is clickable.

5

De coördinaten aan de ruimte-tag toevoegen. De volgende code voegt een rechthoek Klik op coördinaten op de afbeelding.
< mapnaam = "myMap" >
< gebied vorm = "rect" coords = "2,5,9,20" >< / omgeving >
< / kaart >

6

De kaart aan de afbeelding toevoegt. De eigenschap usemap wordt gebruikt binnen de afbeeldingstag ter aanduiding van het gebruik van een kaart-bestand.
< IMG SRC="myNewClickableImage.jpg" USEMAP = "#myMap" >