Hoe maak je een Joomla website

Hoe maak je een Joomla website


Veruit is de meest populaire manier om een Joomla website te maken met behulp van Fantastico, een commerciële script library die de installatie van webapplicaties zoals Joomla automatiseert. Fantastico is opgenomen in de meeste hosting pakketten op de markt vandaag; Daarom moet de karwei van het vinden van geschikt webhosting relatief eenvoudig. Joomla zelf heeft de mogelijkheid om te maken niet alleen dynamische webpagina's, maar volwaardige toepassingen alsmede, met behulp van een MySQL-database partnered met PHP, een general-purpose scripting taal. En hoewel het niet noodzakelijk is om een diepgaande kennis van de technologie rijden een Joomla website, het is nuttig bij het oplossen van problemen is vereist.

Instructies

Het installeren van Joomla

1

Log in op uw website administratieve deelvenster en zoek het pictogram Fantastico, die meestal een smiley is. Klik op dit pictogram om te beginnen met de installatie van Joomla.

2

Van de belangrijkste Fantastico Web pagina, zoek en klik op de Joomla 1.5 hete link en selecteer de nieuwe Joomla installatieoptie.

3

By default, a new installation will assume that you will be installing Joomla into the root directory of your website (www.yoursite.com), which is usually the case. Als uw vereisten een andere map dicteren, het proces kunt u gemakkelijk doen.

4

Een beheerder gebruikersnaam en wachtwoord toewijzen. Deze referenties worden gebruikt voor inloggen op de back-end van de website, waar het meeste werk plaatsvinden zal (-www.yoursite.com/administrator).

5

Het e-mailadres van de beheerder, beheerder volledige naam en de naam van uw website toewijzen. Deze informatie kan alle later worden gewijzigd indien nodig.

6

Ten slotte, wordt u aangeboden een optie voorbeeld data te installeren. Als u niet veel ervaring hebben Joomla, zullen de voorbeeldgegevens onschatbare waarde waarmee u kunt leren waar alles is, wat het doet en hoe deze is geconfigureerd. Klik vervolgens op de knop installeren.

Ervaren Joomla

7

Nadat Joomla is goed geïnstalleerd met behulp van Fantastico, navigeer naar de administratieve kant van uw nieuwe Joomla site. Open een browser om uw website-adres, gevolgd door /administrator (met bijvoorbeeld http://www.yoursitename.com/administrator). Meld u aan met uw beheerdersreferenties gemaakt tijdens de installatie.

8

Selecteer op het bedieningspaneel, verkennen de globale configuratie, waarin u instellen kunt: de wereldwijde site meta description en trefwoorden gebruikt door zoekmachines om uw website te vinden. Configureer de instellingen zoekmachine optimalisatie als passende.

9

Bezoek de artikel-Manager en de verschillende voorbeeldpagina's gemaakt op basis van de steekproef gegevens installatie openen. Opmerking de sectie, de categorie, en de toegang niveau instellingen specifiek. Maak nieuwe secties en Categoriëen zoals vereist. Wijzigen van de weergave toegangsniveaus op sommige artikelen.

10

Verken de User Manager. Maken en wijzigen van gebruikersaccounts en hun respectieve bekijken machtigingen. Log in met een van de nieuwe accounts die u maakt. Opmerking welke artikelen u met één of meer nieuwe accounts bekijken kunt.

11

Speuren naar de Menu Manager door bewerken bestaande monster menu-items, evenals creëren van nieuwe. Een nieuw menu maken en pagina's, secties en categoriëen aan het koppelen.

12

Controleer de Media Manager en let waar en in welke indeling afbeeldingen kunnen worden opgeslagen.