Hoe maak je een ISO-bestand van een grote HDDAls back-up een grote HDD (vaste schijf toer), moet u alle bestanden en mappen kopiëren naar een andere locatie. Dit is handig voor wanneer de harde schijf ontbreekt, en u wilt de gegevens terugzetten vanaf het. Het probleem met het alleen het kopiëren van alle bestanden naar een andere locatie is dat het een beetje rommelig met zo veel bestanden en mappen worden verplaatst naar verschillende plaatsen kan krijgen. U misschien kopieert dingen meer dan eens, of iets helemaal niet kopiëren. Het creëren van een ISO van een grote harde schijf is een gemakkelijke manier om het schoon te maken, het plaatsen van alle bestanden in een container een ISO genoemd. Dit maakt back-ups van iets veel gemakkelijker.

Instructies

1

Download een van de programma's van de hulpbronnen-sectie van deze handleiding. Ze zijn ofwel gratis of bieden een proefperiode van de volledige software. Een externe harde schijf verbinden met uw computer, om ervoor te zorgen dat er zo groot is als die welke u naar back-up.

2

Installeer en open tovenaar. Opent een nieuw venster op uw computer en zoek de harde schijf die u wilt maken van de ISO van. Klik op de grote HDD en sleep die het naar het geopende venster van de tovenaar en het zal automatisch worden geladen in het programma. Klik op de "Save" knop en selecteer de externe harde schijf als zijn plaats op te slaan van de ISO. Klik op "OK" en uw ISO zal worden gemaakt.

3

Installeer en open Imburn. Klik op 'Spiegelbeeld vijl uit bestanden/mappen maken'. Klik op de "Source" knop, en een nieuw venster verschijnt. Selecteer de grote harde schijf die u wilt back-up als een ISO, en het zal laden in het programma. Klik op het pictogram "Bestemming" en kies de externe harde schijf als de plek om op te slaan van de ISO. Klik op de groene pijl om uit te maken van de ISO.

4

Installeer en open Nero. Klik op de koppeling "Gegevens branden". Klik op de "Bestemming" drop-down menu en selecteer "Imagerecorder." Klik op de "Browse" knop die wordt weergegeven en selecteer de externe harde schijf als de plaats het ISO-bestand op te slaan. Open een nieuw venster op uw computer en ga naar de grote harde schijf die u wilt back-up. Klik erop en sleep het naar het geopende venster van Nero. Klik op "Burn" maken van de ISO.

Tips & waarschuwingen

  • Rijpaard naar de ISO met een gratis virtueel toer software, en de computer herkent de ISO als een werkelijke harde schijf.
  • De harde schijf ISO-bestand niet comprimeren omdat het de dossiers binnen kan beschadigen.