Hoe maak je een herstelschijf voor een Sony VAIO laptopcomputer

De beschikbaarheid van een herstelschijf computer is cruciaal voor elke eigenaar van een laptop of desktop. Als uw harde schijf crasht, verliest u gegevens als gevolg van een virus of uw computer stuurprogramma's beschadigd raken, mogelijk de herstelschijf uw enige reddende genade. Maar niet elk bedrijf biedt u met deze noodzakelijke items bij de aanschaf van een nieuwe computer. De Sony VAIO laptop komt niet verpakt met een aantal herstellen schijven voor noodgevallen. Daarom moet de nieuwe eigenaar de herstel-cd's maken. Sony biedt een voorgeïnstalleerde programma om te helpen deze klus te klaren.

Instructies

1

Kopen ten minste twee DVD + R-schijven voor het creatieproces van Sony VAIO herstellen disc. Terugzetten schijven vereisen een grote hoeveelheid ruimte te houden van de informatie, zodat gewone cd's niet groot genoeg. De Sony VAIO herstelproces schijf kan ook gedaan worden met acht reguliere CD + R-schijven.

2

Zet op uw Sony VAIO laptopcomputer en laat het systeem volledig is opgestart. Als de laptop is ingeschakeld, afsluiten van alle geopende programma's en sluit alle geopende vensters. Programma's die op de achtergrond kunnen interfereren met de oprichting van uw herstelschijven.

3

Klik op de Windows "Start" knop, selecteer "Alle programma's," Kies het "Centrum van de terugwinning van de VAIO" map en klik op "VAIO Recovery Center."

4

Klik op de optie "Maak Recovery Discs" en kies "Volgende".

5

Klik op "Next."

6

Kiezen welke schijf u gebruikt en klik op "Next."

7

De eerste DVD + R-schijf in het cd-rom-station plaatsen en op de knop "Start" binnen het informatievak "Maken herstel van de disks". Dit zal beginnen met het proces van het creëren van de schijven herstellen.

8

Volg de aanwijzingen en swap DVD + R-schijven wanneer daarom wordt gevraagd. De Sony VAIO recovery disc-programma zal u door het proces lopen en vragen u wanneer u nodig hebt om een tweede cd te plaatsen. Wanneer de tweede schijf wordt gemaakt, wordt u nogmaals worden gevraagd te verwijderen van de tweede schijf. Op dat moment het proces is voltooid en u herstelt schijven hebt gemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • De herstel-cd's opslaan in een locatie die gemakkelijk toegankelijk is. De schijven moeten worden geplaatst in een omgeving met kamertemperatuur, vrij van stof, vuil of items die ze kunnen krabben.
  • Opslaan van de schijven herstellen binnen plastic cd-doosjes zal ervoor zorgen dat ze niet beschadigd kunnen raken.
  • Als uw schijven herstellen worden verloren of beschadigd is, herhaalt u het proces meteen. De herstel-cd's zijn van vitaal belang in geval van een harde schijf crash of verlies van chauffeurs, dus zorg ervoor dat ze altijd voor u beschikbaar zijn.