Hoe maak je een herstelschijf voor een Acer Aspire 5100

Hoe maak je een herstelschijf voor een Acer Aspire 5100


Als uw systeem van Acer Aspire 5100 lijdt een fout, maar u kan niet opstarten van uw Windows-besturingssysteem, kunt u de oorspronkelijke Windows-installatieschijf te repareren uw computer. Echter, veel computers worden geleverd met Windows al geïnstalleerd en dus zonder een installatieschijf. Moet u een recovery-schijf om te bevestigen eventuele operating systeemfouten die uw Aspire 5100 kunnen lijden. Sinds Windows Vista Service Pack 1, is de mogelijkheid om een nuttige toepassing (of "reparatie") schijf te maken een functie in Windows.

Instructies

1

Klik op "Start" en klik dan op "Control Panel".

2

Dubbelklik op "Back-up en herstellen van de Center" als u Windows Vista gebruikt. Als u Windows 7 gebruikt, tikken voort "Systematiek en onderhoudswerkzaamheden" en klik op "Backup and Restore."

3

Klik op de knop "Maak een systeemherstelschijf" in het deelvenster aan de linkerkant van het venster. Een nieuw dialoogvenster wordt geopend.

4

Plaats een lege DVD (of CD als u niet over een DVD beschikt, maar u gebruik maken van meerdere cd's wellicht, dus een DVD beter is).

5

Klik op het drop-down menu in het dialoogvenster en selecteer de DVD die u hebt ingevoegd in uw DVD-station.

6

Klik op "Create CD." Wachten op de groene voortgangsbalk te vullen terwijl de schijf wordt geschreven. Wanneer dit gebeurt, wordt een nieuwe doos geopend met een bericht vertellend u hoe te het label van de disc.

7

Label van de disc volgens de naam in dit bericht en klik op de knop "Sluiten" om te sluiten van het vak.

8

Klik op "OK" om het volgende te sluiten en sluit vervolgens het Configuratiescherm.

9

Verwijder de recovery schijf van uw computer en zet het ergens veilig totdat je het nodig hebt.

Tips & waarschuwingen

  • Als u de knop "Maak een systeemherstelschijf" op uw versie van Vista vinden kan dan moet u uw systeem bijwerken met Windows Vista Service Pack 1 (zie bronnen) te installeren deze functie.
  • Zorg ervoor dat op het etiket van uw recovery schijf en om het te houden ergens veilig.