Hoe maak je een herstelagent voor gegevens in XP Professional

Microsoft Windows XP Professional bevat een bestanden en mappen encryptie-technologie met de naam EFS (Encrypting File System). EFS kunnen gebruikers om te voorkomen dat ongeautoriseerde toegang tot geselecteerde gegevens door de gegevens te coderen. Zodra gecodeerd, zal uw gegevens onleesbaar door anderen worden tenzij u hen uw coderingssleutel geeft of agenten voor gegevensherstel laten. Als u niet delen uw coderingssleutel wilt, kunt u nog anderen toegang verlenen tot uw gecodeerde gegevens als u een herstelagent voor gegevens in XP Professional maakt.

Instructies

1

Klik op de knop "Start", en klik vervolgens op het pictogram "Run" in het menu Start. Typ "mmc" (zonder aanhalingstekens) in het tekstvak "Openen" in het venster uitvoeren. Klik vervolgens op de knop "OK". Hiermee opent u het venster van Microsoft Management Console.

2

Klik op de "Bestand" link in de menubalk van de console-venster en klik vervolgens op de link "Add/Remove-module" in het drop-down menu. Hiermee opent u het venster module toevoegen/verwijderen in. Klik op de knop 'Toevoegen' in het venster module toevoegen/verwijderen in. Hiermee opent u het venster Add Standalone Snap-in.

3

Klik op het pictogram "Group Policy Object Editor" in het venster Add Standalone Snap-in, en klik vervolgens op de knop 'Toevoegen'. Hiermee start u de wizard Groepsbeleidsobject selecteren. Bevestigen dat 'Lokale Computer' wordt weergegeven in het tekstvak groepsbeleidsobject en klik vervolgens op de knop 'Voltooien' om de wizard te sluiten.

4

Klik op de "Close" knop om het venster Standalone Snap-invoegtoepassing te sluiten en klik vervolgens op de knop "OK" om te sluiten van het venster module toevoegen/verwijderen in. Het beleid voor lokale Computer pictogram zal worden weergegeven in het venster rechts inhoud van het venster van Microsoft Management Console.

5

Dubbelklik op het beleid voor lokale Computer pictogram wilt instellen van de weergave van de console-venster op Console Root\Local computerbeleid.

6

Klik om uit te breiden van de takken van de boom consolebasis in het navigatiedeelvenster aan de linkerkant van het consolevenster in de volgende volgorde: Computerconfiguratie, Windows-instellingen, beveiligingsinstellingen en openbare-sleutelbeleid. Het pictogram "Encrypting File System" zal worden weergegeven in het rechterdeelvenster van het consolevenster.

7

Met de rechtermuisknop op het pictogram 'Encrypting File System', en klik vervolgens op de link "Gegevensherstelagent maken" in het contextmenu. Hiermee start u de wizard Herstelagent toevoegen. Volg de aanwijzingen in de wizard een herstelagent voor gegevens maken en het proces te voltooien.