Hoe maak je een Ghost-2003 opstart-CD

Hoe maak je een Ghost-2003 opstart-CD


Norton Ghost 2003 is een hulpprogramma van Symantec die u toelaat om het maken van een volledige back-up van een harde schijf in uw computer. Als de harde schijf mislukking van de hardware lijdt of het besturingssysteem een probleem als gevolg van een virus of een onjuiste configuratie aantreft, kunt u de back-up om de status van uw computer terug naar degene die het probleem voorheen herstellen. Norton Ghost 2003 gebruikt, kunt u de afbeelding op een opstartbare CD of DVD branden. Als u later gedwongen zijn ter vervanging van de fysieke harde schijf in de computer, kunt u de CD of DVD naar de computer starten en herstellen van de afbeelding.

Instructies

1

Met de rechtermuisknop op het Norton Ghost 2003 ghost-vormige pictogram in het systeemvak en selecteer "Start Norton Ghost" op het menu dat verschijnt.

2

Klik op de knop 'Backup'. De Norton Ghost back-up Wizard verschijnt. Klik op de knop "Volgende".

3

Klik op de harde schijf die u zou willen maken van een backup-kopie spiegelbeeld van de onder "Bron."

4

Klik op het keuzerondje "Beschrijfbare CD of DVD" onder "Bestemming" aan de rechterkant van het venster. Klik op "Next." Als een venster waarin wordt uitgelegd verschijnt dat u moet Ghost schijf identificatie aan de harde schijf toevoegen, klikt u op 'OK'.

5

Typ een naam die u wilt gebruiken voor het identificeren van de back-up van uw harde schijf. Bijvoorbeeld, zou je willen toevoegen de datum; Als u nodig hebt om te herstellen van de back-up in de toekomst, zal dit helpen u om er zeker van dat u de juiste back-up terugzet. Klik op "Next."

6

Klik op "Volgende" totdat u het scherm van "Norton Ghost taak samenvatting bereikt", en klik vervolgens op de knop "Nu uitvoeren". Norton Ghost 2003 maakt een reservekopie van de geselecteerde harde schijf en de back-upbestanden naar de lege CD of DVD schrijft.

7

Klik op "Ja" wanneer Norton Ghost 2003 vraagt als u wil het Ghost-image om bootable te maken. In de toekomst kunt u de back-upschijf uw computer starten en de back-up terugzetten als Windows is niet in staat om te laden.

Tips & waarschuwingen

  • Afhankelijk van de grootte van de harde schijf van de computer, moet u wellicht verschillende lege DVD's of cd's om volledige systeem back-ups in Norton Ghost 2003.