Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007

Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007


Een getallenlijn is dat een horizontale lijn met genummerde teek markeert verdeelde op gelijke afstand van het uit elkaar. Het is een visueel hulpmiddel vaak gebruikt in basisscholen om te helpen leren optellen en aftrekken met "hop" op en neer de maatstreepjes weer. Als u wilt een getallenlijn maken in Microsoft Word 2007, allen u wenst zijn de de tekening en tekst object tools. De grootte van de getallenlijn wordt alleen beperkt door uw monitor of de afdrukmogelijkheden.

Instructies

De grens

1

Open Word 2007 en start van een nieuw, leeg document.

2Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007


Klik op "Tabblad invoegen" "Vormen" en "Lijnen," en de lijn van de dubbele pijl kiezen.

3Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007


Houd de "Shift"-toets (de lijn om recht te houden) en klik vervolgens en sleep naar het maken van een horizontale lijn op de pagina. Een nieuw deelvenster indeling wordt geopend op de bovenkant van het scherm.

Trekken de maatstreepjes

4

Klik op het hoofdspoor (geen pijlen) in de linkerbovenhoek van het deelvenster van de opmaak van de hulpmiddelen van de tekening op de bovenkant van het scherm.

5

Houd de "Shift"-toets ingedrukt, dan klik en sleep een verticale "maatstreepje" op de de horizontale lijn.

6

Schakel deze maatstreepje. De cursor wordt een kruiscursor pictogram wanneer het object kunnen worden geselecteerd. Omdat de lijn dun is, moet u precies in uw te klikken.

7

Klik met de rechtermuisknop "Kopiëren" en "Plakken" om een duplicaat van de maatstreepjes. Hierdoor worden de maatstreepjes weer zijn uniform in grootte. Herhaal de opdracht "Plakken" met de rechtermuisknop zoveel maal als u maatstreepjes behoefte aan uw lijn. Geen zorgen te maken over het regelen van hen nog, plak in het bedrag dat u nodig hebt.

8

Houd de "Shift"-toets ingedrukt en klik om te selecteren alle de maatstreepjes weer. Vergeet niet dat de cursor moet een pictogram van de kruiscursor om de lijn te selecteren.

9

Klik op de "palet ordenen," "Align" en "Align Tops" te bewegen alle de maatstreepjes weer in overeenstemming met de bovenste.

10

Plaats één maatstreepje aan weerszijden van de getallenlijn te slepen, en selecteer vervolgens alle de maatstreepjes weer.

11Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007


Klik op "Palet ordenen," "Align" en "Horizontaal verdelen," en het zal ruimte zich gelijkmatig over de regel van de dubbele pijl tussen de twee einde maatstreepjes maatstreepjes.

De getallen optellen

12

Klik op de "Tabblad invoegen" en "tekstvak", vervolgens klik en sleep onder de eerste maatstreepjes om toe te voegen een klein vak typt uw beginnummer in.

13

Sleep over het nummer te selecteren en een zwevend palet van indeling wordt weergegeven waarmee u het lettertype, de grootte of de kleur van het nummer aanpassen.

14

Klik buiten het tekstvak om af te sluiten van de teksteditor, klik dan op de tekst vak rand met de cursor van de kruiscursor om deze te selecteren.

15

Dubbelklik op de omtrek van het tekstvak om het tabblad Opmaak van de Shape. Klik onder stijlen voor tekstvakken en omtrek van vorm, op "No omtrek" als de rand rond het tekstvak wilt verwijderen.

16

"Kopie" met de rechtermuisknop op het tekstvak en vervolgens met de rechtermuisknop op "Plakken" om te dupliceren in het tekstvak. Herhaal de opdracht van de "Plakken" met de rechtermuisknop totdat u een tekstvak voor elke maatstreepje.

17

Klik en sleep de tekstvakken onder de maatstreepjes weer. Maak je geen zorgen over hen voering perfect of de aantallen nog wijzigen.

18Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007


Houd de "Shift"-toets ingedrukt en klik (met dradenkruis cursor) Schakel alle tekstvakken, klik "Palet ordenen," "Align" en "Align Tops" te verplaatsen van alle getallen in overeenstemming met de bovenste.

19

Klik op "Palet ordenen," "Align" en "Horizontaal verdelen" te regelen van de nummers gelijke afstanden over de getallenlijn. Ze moeten overeenkomen met uw maatstreepjes als de eerste en laatste ones correct werden geplaatst.

20

Klik op in de tekstvakken en bijwerken van de nummers, zodat ze sequentieel zijn.

21

Selecteer van tekstvakken en gebruik de pijltoetsen om te verschuiven, die moeten worden aangepast na de opdrachten voor het uitlijnen en het bewerken van tekst. Mogelijk moet u sleept u de grepen van de kant op tekstvakken met dubbele cijfers als ze te klein zijn om meer dan één cijfer weergeven.

22Hoe maak je een getallenlijn in Microsoft Word 2007