Hoe maak je een Genogram op een Mac

Hoe maak je een Genogram op een Mac


Genograms geven u een visuele registratie worden gemaakt van uw stamboom. U kunt ze zelf tekenen of u kunt software die sjablonen voor u op de Apple Macintosh-computer biedt. Echter deze programma's vaak geld kosten en kunt u mogelijk om je eigen te maken als u al een bepaalde typen software eigen. U kunt bijvoorbeeld een genogram in Adobe Photoshop, QuarkXPress, SwiftPublisher en vele andere ontwerpprogramma's ontwerpen. Voor een zeer fundamentele genogram, kunt u een tekstverwerkingsprogramma zoals Apple's pagina's of Microsoft Word, maar deze zal niet geven u de flexibiliteit van ontwerpprogramma's. Aangezien Photoshop schijnt te zijn alomtegenwoordige, is hier hoe maak je een genogram in die toepassing.

Instructies

1

Uw stamboom informatie verzamelen en ordenen voordat u uw ontwerp begint. Vindt u het gemakkelijker om uw genogram als u al doordacht en georganiseerd van uw informatie. Hebt u familie foto's van enkele van de mensen in uw stamboom, verzamelen die ook.

2

Elke familie foto's die u wilt gebruiken in de genogram in uw computer met behulp van de flatbedscanner scannen. Uw scannen parameters instellen tot ten minste 300 punten/pixels per inch voor goede kwaliteit. Dit geldt zelfs als uw afbeeldingen alle zwart en wit zijn. Houd al uw gescande afbeeldingen op dezelfde resolutie. Uitzoeken en de naam van uw gescande afbeeldingen. Maak een map op uw Mac voor uw algemene genogram project en vervolgens een nieuwe map in het voor foto's maken.

3

Start een nieuw document in Photoshop door te gaan naar het menu "Bestand" en te klikken op "Nieuw." Stel de "resolutie" tot 300 ppi. Breedte en hoogte overeenkomstig de eisen van de genogram instellen Houd in gedachten dat terwijl de genogram van elke grootte die u wenst, u maken kunt, u zal worden beperkt door de parameters van uw printer af te drukken. Echter kun je het definitieve genogram-bestand naar een professionele printer voor uitvoer op grotere, beter papier.

4

Gebruik het rechthoekgereedschap uit de werkbalk naast-- of elke andere vak vorm die u wilt--te trekken van de vakken in het geopende document. Elke nieuwe transactie creƫert een nieuwe laag, dus wanneer je de eerste die dat doet, ga naar de "Venster"-menu en klik op "Stijlen." Selecteer een stijl in het palet "Stijlen" voor de vorm die je wilt en dat u zal zitten kundig voor Overschrijf en nog steeds zien de tekst. Ga dan naar het menu "Layer" en selecteer "Duplicate Layer." Dit zal het produceren van een nieuw exemplaar van de shape die u kunt verplaatsen. U kunt verschillende "stijlen" voor verschillende generaties, of nochtans wilt u mensen in uw genogram onderscheiden.

5

Typ de naam van uw eerste voorouder door te klikken op het gereedschap in de werkbalk naast. Klik op de "Move"-knop op de werkbalk naast en de tekst verplaatsen binnen een van uw vorm-dozen. De "Laag dupliceren" selectie naar dezelfde opgemaakte tekst in elk vak gebruiken. Bewegen ze met je Verplaatsgereedschap.

6

Klik en houd op het rechthoek-gereedschap in de werkbalk naast om het hulpmiddel lijn. Gebruik dit om verbinding te maken met de vakken voor huwelijken, kinderen en voorouders. Wanneer u klaar bent met uw genogram, ga naar het menu "Layer" en selecteer "Flatten Image" voordat u gaat afdrukken.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt het palet "Stijlen" opmaakprofiel toevoegen aan uw tekst zo goed over uw shapes.
  • Als u afdrukken van een grote genogram en plan om het te nemen naar een professionele printer wilt, bellen de printer eerst om erachter te komen welke bestandsindeling die hij wil. In de meeste gevallen zal dit portable document format (PDF), maar sommige printers liever iets anders zoals TIFF of EPS.