Hoe maak je een formulier in Excel

Excel is een softwareprogramma gebruikt voor het maken van werkbladen. Deze werkbladen kunnen worden gebruikt voor het indelen van gegevens en berekeningen uitvoeren. In organisaties waarvoor gegevensinvoer in een specifieke indeling, kan het nuttig zijn om een formulier te maken in Excel die kan worden gebruikt door alle werknemers om te standaardiseren het proces. Maken van een formulier zal niet alleen zorgen voor iedere gebruiker is doen dingen op dezelfde manier, zal het gemakkelijker maken van de data entry-proces en leiden tot minder fouten.

Instructies

1

Zet uw computer aan en open het Excel-programma. Een lege werkmap automatisch wordt geopend bij het opstarten.

2

Maak uw formulier de manier u zou houden te verschijnen, inclusief formules invoeren.

3

Het formaat van het formulier met behulp van randen, arcering, kleur en tekstopmaak totdat u tevreden met het uiterlijk bent.

4

De cellen waar u gebruikers dat wilt om het invoeren van gegevens te kunnen ontgrendelen. Om dit te doen, selecteert u deze cellen, dan klikt u op "Formaat/cellen/beveiliging" en zorg ervoor dat de "Vergrendeld" functie niet is ingeschakeld.

5

Selecteer uw afdrukbereik. Selecteer het gebied van het werkblad dat moet worden opgenomen bij het afdrukken, dan klikt u op "Bestand/Select afdrukbereik bepalen" zodat het proces nog eenvoudiger voor gebruikers.

6

Uw formulier beveiligen tegen wijzigingen. De laatste stap voor het maken van een formulier in Excel is het beschermen van het formulier door te klikken op "Tools/Protect/Protect Sheet". Nadat u dit hebt gedaan, zal gebruikers alleen kunnen wijzigen van de cellen die u hebt geselecteerd, maken van al uw labels, formules en andere velden beschermen tegen veranderingen.

Tips & waarschuwingen

  • Leer gebruikers gebruiken de "Tab"-toets om te verplaatsen tussen velden voor gebruiksgemak.