Hoe maak je een formule in Excel 2003

Je weet al dat een Excel-werkblad een geweldige plek houden van een begroting is, het bijhouden van uw calorie-inname en het uitvoeren van een veelheid van andere activiteiten met betrekking tot getallen. U kunt eenvoudig amp uw werkblad met behulp van formules aan allerlei berekeningen voor u doen. Aangezien de mogelijkheden van Excel 2003 gaan veel verder dan eenvoudige optellen en aftrekken, kunt u het meeste uit het programma door te leren over formule ontstaan. Hier is hoe te het maken van een formule in Excel 2003.

Instructies

1

Open Excel door te dubbelklikken op het Excel-pictogram op het bureaublad. Als u al een spreadsheet gemaakt hebt, kunt u een formule in met uw bestaande gegevens. Als u nog geen gegevens, sluit sommige getallen in de cellen zodat u deze formules kunt uitproberen.

2

Beslissen wat uw formule moet worden berekend. Wilt u een kolom of rij van cijfers optellen? Wilt u één cel de waarde door een andere cel de waarde verdelen?

3

Beginnen met een "=" (gelijkteken). Elke formule begint met een gelijkteken. Als je niet met dit symbool beginnen, werkt de formule niet.

4

Zet vervolgens de eerste cel van de naam. Elke cel heeft een naam toegewezen. "A1" is de eerste cel in het werkblad. Zoek de celnaam door te kijken naar de rij en kolom dat het in.

5

Gebruik de juiste functietoets: "*" voor vermenigvuldiging, "/" voor afdeling, "+" is voor toevoeging en "-" voor aftrekken.

6

De achternaam van de cel invoegen Dit is net als een wiskundige probleem. Gebruik dezelfde regels als een eenvoudige wiskunde probleem en uw formule voor u zal werken.

7

Druk op "Enter". Uw formule werkt? Controleer om ervoor te zorgen dat de onderdelen van de formule kloppen.

Tips & waarschuwingen

  • Uw laatste eenvoudige formule moet er zo uitzien: = A1-B7 of = G99/D55.
  • Als u namen aan uw cellen hebt toegewezen, kunt u deze namen in uw formule. Bijvoorbeeld: = debet-credits
  • Vergeet niet om het opslaan van uw werkblad om te voorkomen dat uw werk verloren gaat.