Hoe maak je een Flash Drive Bootable uit een ISO bestand

Hoe maak je een Flash Drive Bootable uit een ISO bestand


Een USB-flashstation is nuttig voor gegevensopslag, en u kunt het ook gebruiken als een opstartdiskette. Als u een ISO-installatiekopiebestand dat u wenst te booten en schrijven naar een CD niet handig is, kunt u de afbeelding te USB toer in plaats daarvan uitpakken. Dit is vooral handig omdat u altijd software aan de flash drive op een later tijdstip toevoegen kunt. Afhankelijk van uw versie van Windows, moet u mogelijk het downloaden van externe hulpprogramma's, maar zolang uw computer opstarten vanaf een USB-apparaat ondersteunt hoeft u niet elke moeilijkheid.

Instructies

Het creëren van de opstartsector In Windows 7/Vista

1

Open de opdrachtprompt door te kiezen voor "Start", vervolgens "Run" en type "cmd" Typ "diskpart" en druk op "Enter".

2

Typt u "list disk" en druk op "Enter".

3

Kies de flash drive die u wenst om bootable te maken. Bijvoorbeeld, als uw flash drive wordt weergegeven als "Schijf 1" type "Selecteer schijf 1" en druk op "Enter".

4

Typ "schone" en druk op "Enter". Hiermee verwijdert u alle bestaande gegevens van de flitsaandrijving.

5

Typ "partitie primaire maken" en druk op "Enter". Hiermee maakt u een nieuwe partitie op de schijf.

6

Type "select partition 1" en druk op "Enter". Typ "actieve" en druk op "Enter". Dit maakt de nieuwe partitie actief en dus bootable.

7

Type "formaat fs = ntfs" en druk op "Enter". De opmaak kan duren een paar momenten.

8

Typ "toewijzen" en druk op "Enter". Dit annuleert elke schijf brief vanwege die zich mogelijk hebben voorgedaan.

9

Typ "exit" en druk op "Enter" om te sluiten van het Diskpart-hulpprogramma.

10

Plaats uw Windows-installatieschijf en typ "D:" (of de juiste stationsletter) en druk op "Enter".

11

Typ 'cd opstarten' en druk op "Enter" om te schakelen naar de map 'opstarten'.

12

Type "bootsect NT60 F:" (ter vervanging van de "F" door de stationsletter van uw flash-drive) en druk op "Enter". Dit wordt een nieuwe opstartsector gekopieerd naar de flash drive. Er is nu de flash drive bootable.

De opstartsector maken met het hulpprogramma van de belangrijkste Boot HP Drive

13

Download het vrije nut van de HP (zie bronnen). Open de download en klik op de knop "Install".

14

Zodra het installatieprogramma is geladen, klikt u nogmaals op "Install". Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op "Close".

15

Start het hulpprogramma van de belangrijkste Boot HP Drive. Klik op "Volgende" en kies de flash drive die u wenst om bootable te maken. Klik op "Next."

16

Selecteer "Maken nieuwe of vervanging van bestaande configuratie" en klik op "Next." Dit schrijft nieuwe opstartbestanden naar de schicht toer.

17

Selecteer "Harde schijf" en klik op "Next." Hierdoor zal je de flash drive als een opstartbare schijf gebruiken.

18

Selecteer "Nieuw bestandssysteem maken" en klik op "Next." Dit zal opnieuw formatteren van de flash drive, die een paar ogenblikken kan aannemen.

19

Selecteer "HP Firmware Flash pakket" en klik op "Next." Er is nu de flash drive bootable.

De opstartsector maken met het hulpprogramma MKBT

20

Plaats een lege diskette in het diskettestation. Rechtsklik op het diskettestation in deze Computer en selecteer "Formateren..."

21

Schakel het selectievakje met het label "Een MS-DOS-opstartdiskette maken" en klik op 'Start'. Windows zal de floppy disk bootable maken. Wacht voor het formaat om te voltooien.

22

Uw flash drive te formatteren. Klik met de rechtermuisknop op het station in deze Computer en selecteer "Formateren..." Klik op "Start" en wacht tot het formaat om te voltooien.

23

Download het hulpprogramma voor MKBT (zie bronnen). Open het gedownloade ZIP-bestand en kopieer de inhoud naar een aparte "mkbt"-map (bijvoorbeeld: "c:\mkbt").

24

Open de opdrachtprompt door te klikken op "Start", vervolgens "Run" en typ 'cmd' Ga naar uw nieuwe "mkbt"-map (bijvoorbeeld: "cd c:\mkbt").

25

Typ "mkbt - c a: c:\bootsect.bin" en druk op "Enter". Dit zal de opstartsector van uw opstartbare diskette kopiëren naar een bestand op uw harde schijf.

26

Type "mkbt - x c:\bootsect.bin F:" (ter vervanging van de "F" met de letter van uw flash-drive) en druk op "Enter". MKBT wordt de opstartsector gekopieerd naar de schicht toer. Het station is nu bootable.

Het ISO-bestand te kopiëren naar de schicht toer met WinRAR

27

Download het vrije nut van WinRAR (zie bronnen). Open de download en klik op de knop "Install".

28

Vink het vakje naast "ISO" in de sectie "Associate WinRAR met" en klik op OK. Hierdoor zal u aan de standaard ISO-bestanden met WinRAR geopend.

29

WinRAR opent door te klikken op "Uitvoeren WinRAR" op het volgende scherm. Navigeer naar de map met uw opstartbaar ISO-image.

30

Klik op "Extract To" en selecteer uw USB flash drive als de bestemming. Wachten voor WinRAR wil uitpakken van de inhoud van de ISO spiegelbeeld, en uw bootable flash drive is klaar.

Het ISO-bestand te kopiëren naar de schicht-toer van virtuele CD-ROM het Configuratiescherm van Microsoft

31

Downloaden van de gratis Microsoft Virtual CD-ROM controlepaneel (zie bronnen). Openen van de download, kies een doelmap en klik op de "Unzip" knop.

32

Navigeer naar de map waar u de bestanden hebt uitgepakt. Open VCdControlTool.exe en klik op de knop "Driver Control...".

33

Klik op de knop "Installeer Driver...". Blader naar de map waar u de bestanden hebt uitgepakt, selecteer VCdRom.sys en klik op "Open". Klik op 'Start' en 'OK'.

34

Klik op ' Add Drive." Een nieuwe stationsletter zal verschijnen in de lijst. Klik op 'Mount' en blader naar de map met uw opstartbaar ISO-image. Klik op "Open" en "OK."

35

Open Mijn Computer. Uw mounten van ISO verschijnt onder de desbetreffende stationsaanduiding. Open dit virtuele station en kopieer de inhoud naar uw flash drive. Wanneer alle bestanden zijn gekopieerd, is uw bootable flash drive klaar.

Het ISO-bestand te kopiëren naar de schicht toer met IsoBuster

36

Download het vrije nut van IsoBuster. Open het downloaden, selecteer uw taal en klik op 'OK'.

37

Klik op "Next", lees de gebruiksrechtovereenkomst en klik op "Ik ga akkoord."

38

Lees de informatie over IsoBuster en klik op "Next."

39

Selecteer een installatiemap of accepteer de standaardnaam en klik op "Next."

40

Schakel het selectievakje naast "(*. Het beeld van ISO) bestanden"en klik op"Volgende". Hierdoor zal je ISO-bestanden openen met IsoBuster standaard.

41

Kies uw gewenste pictogram installatieopties of accepteer de standaardinstellingen en klik op "Next."

42

Kiezen of u wilt de IsoBuster Toolbar installeren en klik op "Install".

43

Klik op "Finish" om te beginnen met IsoBuster. Wanneer gevraagd om registratie-informatie, klik op "gratis funct. alleen."

44

In het menu bestand, kies "Open Image File." Navigeer naar de map waar uw bootable ISO-bestand zich bevindt en klik op "Open." De inhoud van uw ISO zal verschijnen aan de rechterzijde van het programmavenster.

45

Selecteer de hele lijst met bestanden, klik met de rechtermuisknop en kies "Extract objecten." Selecteer uw flash drive als de bestemming en klik op 'OK'.

46

Wachten voor IsoBuster te kopiëren van de inhoud van het ISO. Wanneer alle bestanden zijn gekopieerd, is uw bootable flash drive klaar.

Tips & waarschuwingen

  • U moet mogelijk inschakelen USB schoen vanuit binnen uw BIOS.
  • Altijd een back-up van uw bestanden voordat het formatteren van een schijf. Formatteren zal wissen alle bestanden op de schijf.