Hoe maak je een externe HD van een interne HD

Hoe maak je een externe HD van een interne HD


Als u vaak gebruik van een laptop buiten het huis of vaak merkt dat je overbrengen van grote bestanden van de ene computer naar de andere, kan je een externe harde schijf als een onschatbare bron. Deze apparaten bestaan uit twee hoofdonderdelen: de harde schijf (niet verschillend van een interne harde schijf) en de behuizing van de harde schijf. Hebt u een reserveschijf geïnstalleerd in uw computer, kunt u verwijderen uit uw systeem en installeer het in een behuizing in een kwestie van minuten.

Instructies

Verwijderen van een interne Drive

1

De computer afsluiten en neem alle aangesloten kabels los. De computer verplaatst naar een schoon, goed verlichte omgeving en de behuizing open.

2

Zoek de harde schijf die u wilt converteren naar een externe schijf. Haal de bijgevoegde interface en de stroomkabels enzovoort.

3

Verwijder de schroeven die de harde schijf naar de behuizing van de computer te beveiligen. Schuif het station uit het stationscompartiment en zet het opzij.

4

Sluit de computer en de computer te herstellen naar de oorspronkelijke locatie. Sluit alle eerder verbroken kabels weer aan.

Omzetten in de External

5

Onderzoeken van de achterkant van de harde schijf en controleer de jumperinstellingen; Als de jumper is niet ingesteld op de instelling van de "meester", gebruikt u uw vingernagel of een paar pincet te verwijderen en opnieuw instellen. De specifieke configuratie vereist varieert afhankelijk van het model van station, maar vele modellen hebben de relevante informatie gegraveerd op het oppervlak van de schijf of op het label afgedrukt.

6

Open de behuizing van de harde schijf. Het proces verschilt per model; Zoek een klink of beveiligen van spoor gegraveerd met een pijl of een groep van schroeven zet in de voor- of achterzijde van de behuizing.

7

De ruimte-interface en power kabels verbinden met de corresponderende poorten op uw harde schijf. Gebruik de schroeven die kwam verpakt met uw behuizing teneinde uw harde schijf op zijn plaats.

8

Sluit de behuizing. Sluit de voedingskabel en de USB- of Firewire-kabel op de juiste poorten. De behuizing verbinden met uw computer en zet de schakelaar power op de positie "ON".

Tips & waarschuwingen

  • Te booten vanaf een externe schijf met een besturingssysteem, start uw computer opnieuw op en toegang tot het BIOS-scherm (op de meeste computers een bericht wordt weergegeven tijdens het opstarten om aan te geven welke toets u ingedrukt moet om toegang tot het BIOS-scherm). Navigeer naar de optie voor het aanpassen van de opstartvolgorde van het station en desgewenst wijzigen.
  • Aanraking van een nabijgelegen metaaloppervlak voorafgaand aan de behandeling van de harde schijf; Dit minimaliseert het risico van een statische ontlading.
  • Zorg om te voorkomen dat schudden, slaan of laten vallen van de harde schijf tijdens de installatie.
  • Als de behuizing niet goed sluiten zal nadat u het station hebt geïnstalleerd, probeer niet te dwingen; Open de behuizing en controleren of de drive correct is geïnstalleerd.