Hoe maak je een DWT-bestand in Expression Web

Hoe maak je een DWT-bestand in Expression Web


Het beheer van een website, met name een grote ervaring met vele pagina's, kon gemakkelijk worden een nachtmerrie als je moest openen van elke pagina om te werken. Als u sjablonen gebruiken, echter, kunt u wijzigingen sitewide veel gemakkelijker. Bijvoorbeeld, als je de indeling wijzigen uit twee kolommen, drie kolommen wilde, kunt u de hoofdsjabloon wijzigen en de wijziging van toepassing op alle pagina's die eraan verbonden zijn in slechts een paar klikken. Microsoft Expression Web bevat ingebouwde hulpmiddelen waarmee u uw eigen dynamische websjabloon, of DWT maken, bestand.

Instructies

1

Start Microsoft Expression Web. Kies "New" uit het menu "Bestand". Selecteer "Pagina."

2

Klik op 'Algemeen' in de eerste kolom van het dialoogvenster Nieuw. Selecteer "Dynamic Web Template" in de middelste kolom en klik op 'OK'. Expression Web maakt u een lege pagina in eerste instantie het recht van "Untitled_1.dwt" met twee bewerkbare gebieden. De Doctitle bewerkbaar gebied in de sectie Head is, die u kunt bekijken in beide Split of weergave van de Code van de pagina. Selecteer een van deze tabbladen vanaf de onderkant van het venster om te schakelen tussen weergaven. Het andere bewerkbare gebied is een div-tag, die alles van het hoofdgedeelte bevat. Als visuele hulpmiddelen worden weergegeven, kunt u etiketten, dozen of andere indicatoren tonen u het bewerkbare gebied. Als u wilt schakelen deze, gebruik "Visuele hulpmiddelen: Show" uit het menu "Beeld".

3

Selecteer "Dynamic Web Template" uit het item "Werkbalken" van het menu "Beeld". Selecteer "Bewerkbare gebieden beheren" op de werkbalk van de dynamische websjabloon. Selecteer "Lichaam," "Verwijderen" en dan "Close." Het div-element alleen verwijderen als u het als onderdeel van uw pagina-indeling wilt.

4

Voer de statische elementen van uw pagina, inclusief logo's, andere grafische elementen, kopteksten, voetteksten en navigatie. Expression Web scheidt inhoud van presentatie door het invoegen van een sectie style in de header van uw sjabloon. U kunt deze elementen verplaatsen naar een aparte opmaakmodel en link naar het desgewenst.

5

Selecteer een gebied waarin u bewerkbare inhoud op uw webpagina's; bijvoorbeeld, het belangrijkste lichaam van inhoud. Selecteer "Bewerkbare gebieden beheren" op de werkbalk van de dynamische websjabloon. Typ een naam voor het bewerkbare gebied in het veld regionaam, en klik op "Toevoegen". Herhaal om toe te voegen extra gebieden. Opslaan van uw sjabloon met behulp van de werkbalk, of klik op "Save" uit het "File" menu. Zorg ervoor dat het bestand heeft de extensie .dwt.

6

Selecteer de bestanden die u wensen te hechten aan de dynamische Websjabloon in het deelvenster Mappenlijst, of een pagina openen door erop te dubbelklikken. U kunt meerdere pagina's bijwerken door meer dan één pagina te selecteren in de lijst met mappen door de "Ctrl"-toets ingedrukt terwijl u op de bestanden klikt. Selecteer "Dynamische websjabloon koppelen" in het "Dynamische websjabloon" item van de "Opmaak" menu. Zoek de DWT die u wilt gebruiken en klik op "Open". Als de pagina inhoud bevat, u moet overeenkomen met de inhoud naar een bewerkbaar gebied of de inhoud zal worden gewist. Als de voorgestelde regio's aanvaardbaar zijn, klikt u op 'OK'. Selecteer elke rij anders, en klik vervolgens op "Wijzigen" om te voldoen aan elke regio. Klik op "OK" wanneer u alle regio's hebben afgestemd.

7

Selecteer "Van dynamische websjabloon maken" in het "New" item in het menu "Bestand" indien u wenst te maken van een nieuwe pagina op basis van een DWT.

Tips & waarschuwingen

  • Als de webpagina's gekoppeld aan uw DWT niet correct bijwerkt nadat Expression Web wordt gevraagd of u de bestanden wilt bijwerken, kunt u uw website synchroniseren door "Hyperlinks herberekenen" te selecteren in het menu "Site". Selecteer vervolgens 'Update aangesloten pagina's ' uit het item "Dynamische websjabloon" van de "Opmaak" menu.
  • U moet inschakelen sitebeheer met behulp van metagegevens gebruiken in. U kunt metagegevens inschakelen door het selecteren van "Houden de Site met behulp van verborgen metagegevensbestanden" op het tabblad Algemeen van de "Site-instellingen," gevonden onder het menu "Site".
  • Maak geen vele kleine bewerkbare gebieden die elkaar raken; in plaats daarvan maken grotere degenen die deze insluiten.