Hoe maak je een Drop-Down Menu in Visual Basic

Softwaregebruikers zijn gewend aan het activeren van de functies van software-applicaties door middel van een reeks menuopties van de drop-down. Het ontwerp van de drop-down gebruikt minimaal scherm onroerend goed, omdat het het hoogste niveau van uw menu-opties worden weergegeven, totdat ze nodig zijn. Het klikken op een optie op het hoogste niveau druppels neer een lijst van bijbehorende menukeuzes die terug oprollen zodra je een keuze maakt. Een drop-down menu toe te voegen aan een Visual Basic-programma is een rechttoe-rechtaan, visuele proces.

Instructies

1

Start Visual Basic door te klikken op "Start" > Alle programma's > Microsoft Visual Studio > Microsoft Visual Studio. "

2

Start een nieuw project. Klik op "bestand > Nieuw > Project" om het dialoogvenster 'Nieuw Project' weer te geven. Selecteer "andere talen > Visual Basic > Windows" in het "GeĆÆnstalleerde sjablonen"-deelvenster te gebruiken van de Visual Basic (VB) Windows-formuliersjabloon. Selecteer "Windows Forms Application" en klik op 'OK'. Start uw ontwerp in het lege formulier weergegeven.

3

Klik op het onderdeel "Menu Strip" in de "Werkset" en zet deze neer op uw formulier. Klik op "weergave > Toolbox" of druk op 'Ctrl + Alt + X' als het deelvenster van de werkset niet zichtbaar is. Ga naar de Strip van het Menu in de sectie "Menu's en werkbalken".

4

De hiƫrarchie van menu bouwen door te reageren op de visuele aanwijzingen op de werkbalk. Typ uw eerste menu-element in het tekstvak dat zegt "Typ hier." Typ "File", want dat is traditioneel het meest linkse menu-item. Een toegangstoets combinatie aan het menu-item toevoegen. Typ een teken voor de letter die u wilt werken als de hotkey, of sneltoetsen sneltoets (zie "Tips").

5

De overige elementen van het menu op de aanwijzingen op het scherm, die aan de rechterkant en onderkant van het net toegevoegd element verschijnen toevoegen. Typ een afbreekstreepje waar u wilt tekenen een scheidingsteken in het menu (zie "Tips").

6

Het compileren van het programma door op 'F7' te drukken of te klikken op "bouwen > oplossing bouwen." Test uw menu om ervoor te zorgen dat het werkt zoals ontworpen.

Tips & waarschuwingen

  • Een gemeenschappelijk kenmerk van menu's is het gebruik van snelle toegang toetsencombinaties of sneltoetsen. Dit zijn de sneltoetsen waarmee u kunt communiceren met het menu zonder een muis te gebruiken. Bijvoorbeeld, te typen "& bestand" de lijn "Alt-F" naar het menu, zodat u de toetsen "Alt" en "F" op hetzelfde moment toegang tot deze menuoptie wordt toegewezen.
  • Scheidingslijnen--grafische lijnen ingevoegd tussen groepen menuopties--zijn nuttige functies die drop-down menu's gemakkelijker te lezen.