Hoe maak je een driebladige Brochure in MS Works of OpenOffice

Hoe maak je een driebladige Brochure in MS Works of OpenOffice


Tekstverwerking programma's zoals Microsoft Works en Open Office Writer gever gebruikers de mogelijkheid om aangepaste brochures maken. Hoewel een groot aantal sjablonen beschikbaar zijn voor beide programma, heeft noch een vooraf gemaakte sjabloon voor gevouwen brochures. Vanwege de gelijkenis tussen de twee programma's is het proces van het creëren van een gevouwen brochure in wezen hetzelfde, ongeacht welk programma u gebruikt. Als u de gevouwen brochures vaak gebruikt, kunt u uw brochure opslaan als een sjabloon voor toekomstig gebruik.

Instructies

Een gevouwen Brochure maken in Microsoft Works

1

Open een nieuw document in Microsoft Works op uw computer.

2

Ga naar "File" en scroll naar beneden naar "pagina-instelling' om de pagina Setup-venster te openen. Klik op het tabblad "Grootte en oriëntatie" en de afdrukstand wijzigen in liggend.

3

Ga naar het menu "Format", scroll naar beneden naar "Kolommen" en selecteer "Kolommen opmaken" te verhogen van het aantal kolommen tot drie. Indien gewenst, kunt u de hoeveelheid ruimte tussen elke kolom wijzigen of lijnen toevoegen tussen kolommen in dit venster.

4

Cursor naar beneden de pagina van uw brochure door herhaaldelijk op de toets "Enter" te klikken. Je doel is om een tweede pagina toevoegen aan uw document, dat de achterkant van uw brochure zal worden.

5

Tekst en foto's toevoegen aan elke kolom uw brochure maken. Als u niet zeker weet welke kolommen u moeten plaatsen de tekst en foto's in elke kolom nummer en uitprinten van een sjabloon om te werken off van vóór de feitelijke tekst en foto's toe te voegen.

6

Ga naar het menu "File", selecteer "Afdrukken" en klik op "Eigenschappen" en maken een ' double-sided afdruktaak. Op beide zijden van één vel papier wilt afdrukken, selecteer het tabblad "Finishing" in het venster Eigenschappen en selecteer "Afdrukken op beide partijen".

7

Selecteer 'Afdrukken' om het document afdrukken op uw printer. Bekijk de brochure voor typos en opmaak voordat u dubbele exemplaren afdrukt.

Het creëren van een gevouwen Brochure in Open Office

8

Open het programma Open Office Writer op uw computer en start een nieuw document.

9

Klik op de "Opmaak" menu en selecteer "Pagina".

10

Selecteer "Pagina" van de "Paginastijl" etalage naar de afdrukstand wijzigen van staand naar liggend. Klik op het tabblad "Kolommen" om het aantal kolommen wijzigen van één tot drie. Terwijl je op het tabblad "Kolommen", kunt u ook een scheidingslijn tussen kolommen toevoegen of de breedte en tussenruimte tussen kolommen aanpassen. Klik op de knop "OK" wanneer u klaar bent.

11

Druk herhaaldelijk op de "Enter" toets totdat de cursor het einde van de derde kolom bereikt en een tweede pagina wordt weergegeven. U moet beide pagina's maken uw gevouwen brochure--één pagina voor de voorkant en de andere voor de rug.

12

Uw tekst en foto's toevoegen aan de brochure, voorzichtig om de gegevens in de juiste kolommen. Een sjabloon van papier kunnen nuttig zijn om te bepalen waar de onderdelen van de brochure moeten gaan.

13

Klik op 'Bestand' en 'Setup Printer' wanneer u uw gevouwen brochure hebt voltooid. In het menu van "Eigenschappen", klik op het tabblad van de "Finishing" om de optie "Afdrukken op beide zijden." Klik op "OK" om uw wijzigingen op te slaan en het document af te drukken.