Hoe maak je een Desktop-Gadget

Microsoft introduceerde zijn eigen versie van een widget, een klein programma dat draait op het bureaublad, in het Vista-besturingssysteem als onderdeel van de functie "Sidebar". De huidige Windows-besturingssysteem, Windows 7, omvat niet een Sidebar. Microsoft nu verwijst naar deze kleine programma's als "Bureaubladgadgets." De gebruiker kan gadgets overal op het bureaublad slepen. Ontwikkeling van uw eigen gadgets gaat om het creëren op een minimum twee korte bestanden, een XML-bestand en een HTML-bestand. Toevoegen sommige JavaScript, hetzij als onderdeel van de HTML-code of in een afzonderlijk bestand, kunt meer aanpassing.

Instructies

1

Maak uw eerste gadget gebruiken als een voorbeeld van een aftelprocedure aan uw pensioen. Klik op "Start", typ "Kladblok" en druk op "Enter" om het Kladblok-programma dat is opgenomen in Windows. Voer de volgende regels:

< html >

< head >

< titel > mijn pensioen < / title >

< style >

lichaam {breedte: 120; hoogte: 120; lettertype: 8 pt Arial; kleur: wit, filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Gradient (GradientType = 1, StartColorStr = "#00FF00",

EndColorStr = "#0000FF")}

< / style >

< link href="style.css" rel = "stylesheet" type = "text/css" / >

< script language = "javascript" >

RightNow = nieuwe Date()

Mil = nieuwe datum ("Jan. 31, 2030")

mil.setYear = RightNow.getFullYear;

dag = (100060van 60 * 24)

computeDay = (mil.getTime() - RightNow.getTime()) / dag;

computeDAY = computeDay-1

DayResult = Math.round(computeDay);

document.write ("< center >"+ DayResult +"dagen totdat u met pensioen gaat (Jan. 31, 2030) < / center >");

< / script >

< / head >

< body >

< / body >

< / html >

Vervangt u de datum van uw pensioen voor degene in het voorbeeld.

2

Klik op "Bestand" en vervolgens "Save as." Gebruik Windows Verkenner om te navigeren naar de map ' Gadgets ' op "gebruikers / [profielnaam van uw] / AppData/Local/Microsoft/Windows Sidebar/Gadgets." Het bestand in deze map opslaan als "MyRetirement.html." In het vak "Opslaan als type" gebruik de drop-down pijl om te wijzigen van de standaard "tekstdocumenten (.txt)" naar "alle bestanden (. *)."

3

Ontwikkeling van het XML-bestand door het openen van een nieuw bestand in Kladblok. Voer de volgende regels:

<? xml version = "1.0" encoding = "utf-8"? >

< gadget >

< naam > MyRetirement < / naam >

< versie > 1.0.0.0 < / versie >

< naam van auteur = [uw naam invoeren in citaten] < / Auteur >

< beschrijving > "MyRetirement" MyRetirement < / beschrijving >

< hosts >

< hostnaam = "sidebar" >

< basistype = "HTML" apiVersion = "1.0.0" / >

< machtigingen > Full < / machtigingen >

< platform minPlatformVersion = "1.0" / >

< / host >

< / gastheren >

< / gadget >

4

Sla dit bestand op in dezelfde map als het HTML-bestand gadgets. Wijzig de bestandsnaam "MyRetirement.xml" en het type 'Alle files (.).'

5

Voorbereiding van de gadget voor installatie op andere computers. Selecteer beide bestanden in de map Gadgets door de "Ctrl"-toets ingedrukt te houden en te klikken op hen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer "Stuur naar gecomprimeerde (zip) map." Gebruik dezelfde naam, "MyRetirement" en de dezelfde map als in stap 3 en 5. Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe gecomprimeerde bestand en selecteer "Rename". Wijzig de extensie van "zip" naar "gadget". Hierdoor kan Windows de gecomprimeerde bestanden herkennen als een gadget en installeren hen. Een gebruiker kan nu Dubbelklik op de nieuwe gadget-bestand om het te installeren.

6

Open het 'Gadgets' item gevonden in een drop-down lijst wanneer u met de rechtermuisknop op het bureaublad. Dit toont alle geïnstalleerde gadgets. Klik en sleep uw nieuwe gadget overal van die u houden op het scherm.

Tips & waarschuwingen

  • Een pictogram toevoegen aan het gadget door het invoegen van een lijn lezing "< img src="GoneFishing.png "hoogte ="36"width ="36"<> /" tussen de "< body >" en "< / body >" in het HTML-bestand. Het "GoneFishing.png" pictogrambestand vervangen met een van uw eigen ontwerpen.
  • Organiseer uw gadgets door het creëren van een submap met de naam van de gadget onder de "Windows Sidebar/Gadgets" map beschreven in stap 3.
  • Een tweede manier om te distribueren uw gadgets is als een CAB-bestand door het downloaden van het Microsoft gratis compressieprogramma "Cabarc.exe," zoals beschreven op de pagina Microsoft Cabinet Software Development Kit (zie bronnen).
  • Wanneer u een gadget installeert, kan Windows u waarschuwen over de mogelijkheid van een schadelijk bestand. Als u de bron vertrouwt, kunt u dit negeren. Vele gadgets hinder niet krijgen Microsoft veiligheid certificatie.