Hoe maak je een cirkeldiagram in Microsoft Word

Cirkeldiagrammen worden vaak gebruikt voor het weergeven van de percentages van iets. Ze worden gebruikt in het bedrijfsleven, academische wereld en andere velden. Als u wilt een cirkeldiagram, door Microsoft Word 2007 te gebruiken zodat u gemakkelijk van de grafiek aanpassen kunt precies zoals u wilt. Word werkt in combinatie met Microsoft Excel kunt u gegevens invoeren in een werkblad dat is meteen zichtbaar in de grafiek. U kunt ook de lay-out, de kleur en het ontwerp van het cirkeldiagram met behulp van de vele hulpmiddelen die beschikbaar zijn in Word.

Instructies

1

Open Microsoft Word 2007. Klik op het "Invoegen" tabblad.

2

Klik op 'Chart' in de sectie "Illustraties".

3

Blader door de grafieksjablonen in het vak dat verschijnt. Sjablonen zijn gerangschikt per type, dus scroll naar beneden naar de sectie "Pie". Wanneer u een cirkeldiagram stijl die je leuk vindt, klik erop en klik vervolgens op 'OK'. Het cirkeldiagram zal openstellen in Word op de helft van het scherm. Excel wordt geopend op de andere helft van het scherm; Dit is waar u gegevens zullen invoeren.

4

Klik op de cellen in de Excel-scherm de naam van de categorie├źn wijzigen. Voer uw eigen labels in voor wat de segmenten van de taart zal vertegenwoordigen.

5

De titel van de grafiek wijzigen door te klikken op de titel in Excel en uw eigen titel te voeren.

6

Gegevens invoeren voor het cirkeldiagram in het Excel-scherm. Merk op dat terwijl u gegevens invoert, de cirkelsegmenten de grootte wijzigen. Meer als categorie├źn wilt toevoegen, klik op de cel waar u wilt toevoegen van nieuwe informatie. Klik met de rechtermuisknop, selecteer 'Insert' en vervolgens voegt u een rij.

7

De indeling van de grafiek wijzigen door te klikken op het tabblad "Ontwerp" in Word. Klik op "Snel lay-out." Een box zal verschijnen, latend u een andere indeling kiezen. Klik op een en het cirkeldiagram zal veranderen.

8

Wijzig de kleuren van de grafiek in de "Design" tab. Klik op 'Snelle opmaakprofielen' in de sectie "Grafiekstijlen". Er zijn verschillende opties voor kleur en textuur beschikbaar voor het aanpassen van het cirkeldiagram. Klik op kleurenschema's en de grafiek zal veranderen van kleur.

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u een grafiek maakt, Word een paar meer lusjes aan de werkbalk toegevoegd: "Design," "Layout" en "Format". Gebruik de vele hulpmiddelen beschikbaar op deze tabbladen aanpassen van elk aspect van de grafiek.