Hoe maak je een certificaat voor Live Communicator

Microsoft Live Communicator is een instant messaging-dienst ontworpen om te worden geïntegreerd met andere Microsoft Office-producten voor samenwerking. Het wordt voornamelijk gebruikt in intranetten, of interne netwerken, in plaats van als een instant messaging-programma verbinding met een externe website wordt gebruikt. Een van de manieren waarop Microsoft-beheerders kunnen de beveiliging van het netwerk van de Live Communicator is het creëren van een beveiligingscertificaat dat informatie verzonden via het netwerk berichten kunt coderen.

Instructies

1

Start de Microsoft Office Communications server-toepassing. Klik op de "Start"-menu en ga naar "Programma's." Selecteer "Office Communications Server" onder de "Systeembeheer" sectie.

2

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de Live Communication server waarvoor u wenst te maken van een certificaat en klik op 'Certificaten' om te starten van de wizard Certificaat maken.

3

Klik op "Volgende" om door te gaan naar de eerste stap in het installatieprogramma. Selecteer 'Maak een nieuw certificaat' uit de lijst met beschikbare certificaat taken en klikt u op de knop "Volgende".

4

Selecteer "nu de aanvraag maken, maar later verzenden" op het volgende scherm, klik vervolgens op "Volgende". Typ een naam voor het certificaat onder het veld "Naam", laat de bitlengte als standaardwaarde en zorgen dat het selectievakje "Mark cert als exporteerbaar" is aangevinkt. Klik op "Volgende" om door te gaan naar de volgende stap.

5

De juridische naam van uw organisatie invoeren in het veld "Organisatie", en selecteer vervolgens de desbetreffende organisatie-eenheid in het drop-down menu. Klik op "Volgende" om door te gaan.

6

Voer de naam van het domein van de netwerk-pool gebruikt voor het hosten van de Live Communications Server onder het veld "onderwerp". Klik op "Volgende" om door te gaan naar het informatievenster geografische, waar je uw juiste informatie in de velden land/regio, staat/provincie en stad/plaats invoeren moet. Klik op "Volgende" om te beginnen met het maken van het certificaat.

7

Voer een bestandsnaam in voor het certificaat en klik op "Opslaan" om het certificaat dat was gewoon gegenereerd.