Hoe maak je een certificaat in Microsoft Word 2007

Hoe maak je een certificaat in Microsoft Word 2007


Om een certificaat op Microsoft Word, kunt u gebruiken een van de sjablonen die beschikbaar zijn van Microsoft, of de hulpprogramma's in Word te gebruiken om je eigen vanaf nul te maken. Een certificaat voor een kind kan worden leuk en kleurrijk, met behulp van WordArt en de rand van een afbeelding. Voor professioneel ogende certificaten, elegante lettertypen gebruiken en afdrukken van het certificaat op dikke, hoge kwaliteit, zuurvrij papier. Frame van het certificaat of het oprollen met een lint vóór de presentatie van het.

Instructies

Met behulp van een sjabloon

1

Bekijk de sjablonen die beschikbaar zijn voor Word 2007 van de pagina van het Microsoft Office-sjabloon. Klik op de "Download" link. Lees de serviceovereenkomst van Microsoft en klikt u op "Accepteren". Klik opnieuw op "Downloaden".

2

Dubbelklik op het gedownloade sjabloon te openen met Office 2007.

3

Klik op 'Opslaan' in het menu "Bestand" Sla de sjabloon op als een Word-document.

4

Markeer elke groep van woorden en vervang ze met uw eigen woorden voor uw certificaat.

Uw eigen certificaat maken

5

Open een nieuw, leeg document in Word. Klik op het tabblad "Page Layout", en selecteer vervolgens "Portret" of "Landscape" orientatie voor het certificaat.

6

Typ de woorden die u wilt weergeven op het certificaat. De meeste certificaten hebben een titel, een verklaring voor waarom het certificaat wordt toegekend en de naam van de persoon die het certificaat ontvangt. De naam van de organisatie en de persoon die het certificaat moet aan de onderkant.

7

Markeer de titel van het certificaat door de muis over de woorden te slepen. Klik op de "Home" tab. Klik op de 'B' naar het lettertype vet te maken en selecteer een lettertype en tekengrootte, waardoor de titel zal in het certificaat opvallen. Voor een elegante uitstraling, klikt u op de "I" om de woorden cursief. Klik op het pictogram van het "Center" in de groep alinea naar het midden van de woorden op de pagina.

8

De andere gedeelten van het document markeren en aanpassen van het lettertype en de tekengrootte, afhankelijk van uw certificaat. U kunt de beschrijving centreren of laat het links uitgelijnde.

9

Markeer de naam van de organisatie en de naam van de persoon die het document voorlegt. Klik vervolgens op de knop "Rechts uitlijnen" in de "Home" tab. Druk op "Enter" of twee keer. Toets de onderstreping meerdere malen een spatie voor een handtekening.

WordArt toevoegen

10

Plaats de cursor waar u de WordArt wilt weergeven.

11

Klik op het "Invoegen" tabblad en klik op "WordArt." Word zal u vervolgens presenteren met een selectie van stijlen. Klik op een van deze stijlen.

12

Typ de woorden waarnaar u wilt gepresenteerd als WordArt en klik op 'OK'.

Shapes toe te voegen

13

Klik op het tabblad "Invoegen" en "Vormen." Selecteer een vorm die geschikt is voor het certificaat, zoals een ster of banner.

14

Sleep de muis over de plaats in het document waar u de vorm wilt weergeven.

15

Klik op de pijl naast het pictogram "Bucket". Klik op een kleur om de kleur van de vorm. U kunt ook de shape opvullen met structuren of patronen uit dit menu.

Een rand toe te voegen

16

Klik op het tabblad "Paginalay" en "Paginaranden."

17

Klik op de "Box" of "3D" pictogram aan de linkerkant om een rand rond de hele certificaat. Selecteer een "stijl," "Color" en "Width" voor de rand. Een voorbeeld aan de rechterkant zal u tonen hoe de grens zal uitzien.

18

Illustraties gebruiken voor de rand in plaats van een lijn door te klikken op het menu "Kunst".

19

Klik op 'OK' wanneer u tevreden bent met de rand die u hebt ontworpen.