Hoe maak je een broodje bal in Flash

Hoe maak je een broodje bal in Flash


Simpele beweging en rotatie van een object is een van de hoekstenen van alle vormen van animatie, en Flash is geen uitzondering. In tegenstelling tot de handgetekende animatie maakt Flash echter zowel de precisie van numerieke transformatie en het gemak van automatisch instellen van de positie van elk frame van de overgang tussen de oorsprong en de bestemming van een object. Een taak zoals het maken van een bal rollen van de ene plaats naar de andere, wordt daarom een zeer eenvoudige zaak.

Instructies

1

Selecteer uw bal-object in de werkruimte van de film door, zodat u de gehele afbeelding en niet slechts een stuk van het drie keer klikken. Druk op F8 om het omzetten in een symbool. Zorg ervoor dat het een filmclip.

2

Plaats uw nieuw gecreƫerde symbool waar u zou willen beginnen met de roll.

3

Beweeg de muis tot de lagen en hoofdframes venster bij de bovenkant van het scherm. Rechtsklik op een hoger frame in de actieve laag en selecteer "Insert Keyframe". Het nieuwe hoofdframe wordt het actieve frame.

4

Plaats de bal waar u wenst het einde van haar roll.

5

Klik met de rechtermuisknop op een van de frames in de actieve laag en selecteer "Create bewegings-Tween." De bal gaan nu vanaf de beginpositie tot haar eindpositie over een periode van maar veel frames vooruit dat u het nieuwe hoofdframe geplaatst in stap 3. De snelheid wijzigen als u denkt dat het te snel of te langzaam beweegt dat door te klikken en het hoofdframe naar links of naar rechts te slepen.

6

Klik op het "Draaien" drop-down menu in het eigenschappenvenster aan de onderkant van het scherm. Selecteer "CW" voor met de klok mee of "CCW" voor tegen de klok in, afhankelijk van welke manier u zou willen roteren. Aan de rechterkant van het menu, geef een getal voor het aantal volledige rotaties u zou willen maken in de loop van haar roll.

7

Opslaan en testen van de film om te verfijnen de snelheid en het aantal rotaties van de bal in de animatie.