Hoe maak je een aliasnaam voor een Oracle-Database

Geven van een Oracle-database een alias is nodig voor ODBC-koppelingen vanuit toepassingen op de server. De verbinding wordt gegeven een alias die door de clientcomputer wordt gebruikt. Een alias wordt ook gebruikt door programmeurs bij het maken van aangepaste toepassingen voor netwerk desktops. Creƫren van een Oracle-database tot stand gebracht met behulp van de software van de clienttoepassing.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Programma's." Selecteer in het menu "Oracle" "SQL Net Easy Configuration." Hiermee opent u een venster van de configuratie waarin de alias is ingesteld.

2

Selecteer 'Database-Alias toevoegen' vanuit het openingsscherm en klik de "Next" knop.

3

Voer de naam van een alias in het tekstvak Label "Alias". Dit kan bijvoorbeeld een beschrijvende naam die wordt gebruikt door een aangepaste toepassing of door de lokale gebruiker. Klik op de knop "Ok".

4

'TCP/IP' voor het netwerkprotocol selecteren De meeste netwerken 'TCP/IP' gebruiken, maar als het netwerk gebruikmaakt van een ander protocol, selecteert u deze. Klik op de knop "Ok".

5

Voer de hostnaam van de Oracle-database. Geef de naam van de database op de server. Klik op de knop "Ok". Op dit punt, wordt de alias gemaakt op de clientcomputer.