Hoe maak je een agenda met behulp van Microsoft Publisher

Microsoft Publisher kan een gebruiker een groot aantal sjablonen voor desktoppublishing. Onder het nuttigst is een designable kalender die kan worden opgemaakt als basic of aanpasbare gebaseerd op uw behoeften. Dit advies geldt voor Publisher 2003, maar alle versies van Publisher hebben kalenders en zijn zeer vergelijkbaar. Maak je geen zorgen hebt u een oudere uitgave (2000, bijvoorbeeld); u kunt een kalender na deze stappen nog steeds maken.

Instructies

1

Open Microsoft Publisher. Selecteer in de linkerkolom, "Publicaties om af te drukken." Scroll naar beneden en klik op de optie voor "Agenda."

2

Beslissen over de grootte van een kalender. Sommige versies van Publisher wordt alleen aangeboden 1 grootte, terwijl de nieuwere versies bieden paginagrote of portemonnee en middelgrote kalenders. Klik op uw keuze, en een scala aan opties op het scherm zal verschijnen.

3

Kies een vooraf ingestelde ontwerp. Voor een meer eenvoudige blik, selecteer een ontwerp met grote dozen en gemakkelijk-leesbare data. Selecteer een meer eclectische agenda als u op zoek bent voor minder detail en meer design.

4

Personaliseren van de kalender. Nadat u een ontwerp hebt gekozen, begint de wizard Microsoft Publisher-kalender. Afhankelijk van het ontwerp die u kiest, een venster kan opduiken en vragen u om persoonlijke informatie op auto-vulling in de agenda. Dit is een optionele stap en zal niet van invloed op het ontwerp, de lay-out of beoogde gebruik van de kalender. Klik op "OK" of "Annuleren".

5

De agenda aanpassen. Aan de linkerkant van het scherm ziet u een aantal opties voor kalender. Klik op "Kleurenschema's" of "Lettertypeschema's" als u graag de algemene lay-out van de kalender, maar de kleuren en belettering haat. Kies "landschap" als u wilt een horizontale agenda of "portret" desgewenst een verticale. Uitgever kalenders zijn beschikbaar in maandelijks of jaarlijks formaat.

6

Gebeurtenissen aan uw agenda toevoegen door te klikken op de doos die specifiek zijn voor die datum. Bijvoorbeeld, als u een verjaardag partij op de 9e, klikt u op de 9 en de muis u de cursor in het vak met de 9 plaatst zal zo kunt u de gebeurtenis.

7

Uw agenda opslaan door te gaan naar "File" en selecteren "Save" of "Save As". Een venster zal knal opwaarts en vragen u om uw agenda te noemen. Je hebt ook te beslissen waar te slaan op uw computer. Opslaan op het bureaublad of mijn documenten voor gemakkelijke toegang. Doe dit door te klikken op de "Desktop" of "Mijn documenten" knop aan de linkerkant van het pop-upvenster.

Tips & waarschuwingen

  • Te klikken op "Datumbereik wijzigen" of "Verander datum" onder de agenda-opties kunt u kiezen uw eigen kalenderdatums.
  • Gebruik de F9-toets op uw computer om in te zoomen op uw agenda. Druk op de toets opnieuw terug om uit te zoomen.
  • Sla altijd uw werk op. Terwijl Microsoft Publisher de sjabloon en het ontwerp van uw agenda bespaart, bespaart het niet specifieke gebeurtenissen. Je moet het zelf doen.