Hoe maak je een adreslijst in Microsoft Word

De functie Afdruk samenvoegen in Microsoft Word kunt u een adreslijst maken. Afdruk samenvoegen kunt u brieven en andere documenten met behulp van de adreslijst maken en afdrukken. Je doet misschien een massaverzending vakantie briefwisseling. Opzetten van een samenvoegbewerking kunt u aanpassen aan uw brieven en enveloppen en het automatisch invoeren van de namen en adressen van de geadresseerden op de documenten. Dit kan een big time-saver, zoals het schrijven van honderden brieven met de hand vele uren nemen zou.

Instructies

1

Open een leeg document in Microsoft Word.

2

Klik op de "Mailings" tab. Klik "Start Mail Merge." In de drop-down lijst, selecteert u het type document dat u wilt maken. Kies uit brieven, e-mailberichten, enveloppen, etiketten of directory. Selecteer de gewenste opties voor het aanpassen van de grootte van uw document.

3

Klik op het tabblad "Verzendlijsten" op "Geadresseerden selecteren". Klik op "Een nieuwe lijst typen." Hierdoor zal u een nieuwe adreslijst maken in Microsoft Word. U kunt ook het bestand verbinden met een bestaand bestand, zoals een lijst met contactpersonen in Outlook of Excel.

4

Typ de gegevens voor het eerste adres in uw afdruk samenvoegen in het vak "Nieuwe Address List". Klik op "Kolommen aanpassen" om meer kolommen toevoegen en wijzigingen aanbrengen.

5

Klik op "Nieuwe Entry" wanneer u klaar bent met het eerste adres. Dit zal de volgende vermelding. Doorgaan met het toevoegen van informatie voor elke geadresseerde.

6

Klik op "OK" wanneer de adreslijst voltooid is. Typ een naam voor de adreslijst en klik op "Opslaan".

Tips & waarschuwingen

  • Zodra uw adressenlijst is een bewerkte en klaar om te gaan, gebruiken de "Schrijven en velden invoegen" sectie van het tabblad "Verzendlijsten" samenvoegvelden toevoegen aan een nieuw document. Alle inhoud toevoegen aan het document dat constante, dan het invoegen van samenvoegvelden als u wilt toevoegen van de namen en adressen uit uw lijst.