Hoe maak ik mijn toetsenbord herhaalbare taken?

Hoe maak ik mijn toetsenbord herhaalbare taken?


Toetsenbord macro's zijn programma's waarmee u vele toetsaanslagen comprimeren in een eenvoudige snelkoppeling. Deze macro's kunnen elke gewenste lengte, eventueel met honderden toetsaanslagen. Terwijl veel toetsenbord macro's geld kosten, zijn er een paar gratis opties, de meest prominente van die AutoHotkey heet. AutoHotkey is een open-source macro-programma voor Windows dat eenvoudige scripts gebruikt om herhaalbare toetsenbord taken te automatiseren. U kunt hebben AutoHotkey up and running in slechts een paar minuten.

Instructies

1

Download AutoHotkey van de AutoHotkey-website (autohotkey.com/download/). AutoHotkey heeft twee belangrijkste versies: "L" en "Basic". Hoewel beide gratis programma's zijn, "L" kan worden uitgevoerd op 32 - of 64-bits versies en ondersteunt Unicode-tekens; echter, de scripts zijn lichtjes ingewikkelder dan de "Basic" versie.

2

AutoHotkey installeren door te dubbelklikken op het gedownloade installatieprogramma. "Toestaan" om het installatieprogramma uit te voeren, klik op "Volgende" om te bekijken de end user license agreement. Klik op "Ik ga akkoord" te stemmen met de end user license agreement, dan "Volgende" en "Install AutoHotkey installeren in de map Program Files". Wachten voor naar de installateur te voltooien en klik op "Finish".

3

Open uw map documenten, en vervolgens met de rechtermuisknop in het venster.

4

Selecteer "nieuwe..." en vervolgens "AutoHotkey Script."

5

Kies een naam voor het nieuwe bestand, zoals "myAHKfile". Als Windows XP gebruikt, controleert u of dat het bestand heeft de extensie ".ahk".

6

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op "Script bewerken." U zal lijnen toevoegen aan dit bestand uw script te maken.

7

Een nieuwe sneltoets definiƫren in het script. In de taal van de AHK, "Ctrl" wordt vertegenwoordigd door een "^," "Shift" wordt vertegenwoordigd door "+," "Alt" wordt vertegenwoordigd door een "!," en de Windows-toets wordt voorgesteld door een "#". Gebruik de tekens "::" aan het einde van de sneltoets. Bijvoorbeeld, als u wilt maken van een sneltoets waarmee ingedrukt "Ctrl" en "Alt", dan dringende "S," de volledige lijn is: "^! s::"

8

Opdrachten onder de toetsenbordkortere weg met behulp van de opdracht "Verzenden" toe te voegen. "Send xyz" is een commando dat automatisch "xyz soorten" wanneer de sneltoets wordt ingedrukt. Elke nieuwe regel vertegenwoordigt een nieuwe opdracht; Als u wilt dat het script de "Enter" toets te drukken, gebruik de tekenreeks '{hier}'. Dus, als u het script te vertegenwoordigen op de letters te drukken "Hello, world" en een harde return, typ vervolgens "Verzenden Hallo wereld {Enter}" zoals geschreven, zonder aanhalingstekens.

9

Herhaal de opdrachten met behulp van een lus. Als u wilt een opdracht meerdere keren wordt herhaald, voorwoord de opdracht met twee lijnen: "Loop #" op de eerste en "{" op de tweede regel, waar # is het aantal keren dat u wilt om de actie te herhalen. Na het einde van de lus, maak een nieuwe regel met "}" aan het einde. Dus, nogmaals de letter "x" tien keer, de opdracht is:

"Loop 10

{

Stuur x

}"

10

Het einde van het script met de opdracht "terugkeer". Uit het menu "File", selecteer "Save" om op te slaan van het script. Dubbelklik op het script waarmee u via uw gedefinieerde sneltoets.

Tips & waarschuwingen

  • Bekijk de AutoHotkey tutorial voor een lijst met speciale toetsen in uw scripts op te nemen.
  • Om een script te laden terwijl bijvoorbeeld actief is--als u het script hebt gewijzigd nadat u het laatst--ingeschakeld met de rechtermuisknop op het pictogram "H" groen-wit in de Windows-taakbalk en selecteer "Reload dit Script."