Hoe maak ik een PDF-bestand interactieve?Adobe's Portable Document Format (PDF) kunnen gebruikers tweedimensionale, vaste lay-out-documenten delen via een breed scala van platforms en besturingssystemen met behulp van de gratis Adobe Reader-software. Maken, bewerken en beheren van PDF-bestanden, de commerciële Adobe Acrobat toepassing moet in plaats daarvan worden gebruikt. Zolang u Acrobat geïnstalleerd op uw computer hebt, is interactiviteit toevoegen aan uw PDF document een snel en gemakkelijk proces.

Instructies

1

Open Adobe Acrobat.

2

Klik op "Bestand" in de bovenste menubalk en selecteer vervolgens "Open." Zoek het PDF-bestand dat u wilt openen en dubbelklik vervolgens op het bestandspictogram.

3

Klik op "Extra" in de bovenste menubalk en selecteer het submenu 'Formulieren'. Selecteer het type van de interactieve element dat u toevoegen aan uw PDF wilt door het desbetreffende type in het submenu te selecteren. Tekstvakken, knoppen, keuzelijsten en handtekeningvelden behoren tot de beschikbare opties. Als u wilt een koppeling maken, klikt u op 'Tools' Selecteer "Geavanceerd bewerken", en klik vervolgens op de optie "Link Tool".

4

Klik eenmaal op uw PDF-bestand, greep, en sleep om te tekenen uw interactieve veld. Laat uw Klik zodra het veld uw gewenste grootte heeft bereikt.

5

Geef de eigenschappen van uw interactieve veld (bijvoorbeeld kleur randtype, zichtbaarheid, koppelingsdoel) van het dialoogvenster met eigenschappen dat op het scherm verschijnt na het loslaten van uw klik. Klik op de knop "Sluiten" na het finaliseren van uw keuzes.

6

Herhaal stap 3 t/m 5 om extra interactieve velden te maken.

7

Klik op 'Bestand' in de bovenste menubalk en selecteer "Save". Acrobat slaat uw wijzigingen onmiddellijk. Uw PDF-bestand kan nu worden bekeken en in wisselwerking met op elke computer waarop het programma Adobe Reader is geïnstalleerd.