Hoe maak ik een pagina in HTML?Maken van een pagina in HTML-code is niet moeilijk. Iedereen kan het doen, ongeacht de technische ervaring. U kunt een HTML-pagina maken snel en gemakkelijk, met inbegrip van welke inhoud u wilt. U hoeft niet een bepaalde software om een HTML-pagina te maken. Als u beschikt over een basistekst editor, kunt u de taak uitvoeren. Wat het doel van uw pagina, de algemene structuur en stappen betrokken zijn meestal hetzelfde. Basis HTML vaardigheden zijn handig voor iedereen die betrokken is met het Web.

Instructies

1

Open een nieuw bestand in een teksteditor. U kunt Kladblok, Notepad ++ of elke andere teksteditor die u hebt geïnstalleerd. Sla het bestand met de extensie .html; bijvoorbeeld, is "index.html" de homepage van een website. Voer het volgende overzicht:

< html >

< head >

< / head >

< body >

< / body >

< / html >

Dit is de basisstructuur van een HTML-pagina. De inhoud van een HTML-document is opgenomen binnen de tags, ook bekend als "elementen". Elk element heeft een begincode, zoals in "< body >" en sluitende tag, zoals in "< / body >." De inhoud van uw pagina gaat tussen de < body >-codes.

2

HTML-elementen op uw pagina maken U kunt veel verschillende elementtypen, die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde typen inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en media. Hier zijn sommige elementen in het volgende voorbeeld:

< div > hier is een divisie < em > met een sectie benadrukt < /em >< / div >

< p > hier is een alinea < /p >

U kunt ook tekst opnemen in lijsten en tabellen, als dat past bij uw doeleinden.

3

Inhoud opnemen in uw pagina. De diverse onderdelen van de inhoud die u wilt weergeven op uw pagina in secties verdelen en elk binnen een "div"-element bevatten. In het volgende voorbeeld ziet u een afbeelding en de tekst:

< div class = "imagesection" >< img alt = "afbeelding" / >< / div >

< div class = "textsection" > een tekstsectie < / div >

De 'klasse' kenmerken niet essentieel zijn, maar ze laten u aanpassen van het uiterlijk van uw HTML-secties met behulp van CSS en trapsgewijze opmaakmodellen.

4

Gebruik CSS om te dicteren de vormgeving van uw HTML-code. In de head-sectie van uw pagina, tussen het openen en sluiten < head > tags, omvatten een koppeling naar een opmaakmodel:

< link rel = "stylesheet" type = "text/css" href="stylerules.css" / >

Maak een nieuw bestand in uw teksteditor en sla het op als "stylerules.css" de verwijzing in uw hoofd pagina te koppelen. Voeg CSS code om te bepalen hoe uw HTML wordt weergegeven wanneer bekeken in een webbrowser:

lichaam {breedte: 800px;}

.imagesection {breedte: 100%;}

.textsection {breedte: 80%; kleur: #FFFF00;}

Dit bepaalt de breedte en kleur van de elementen weergegeven, met behulp van "." gevolgd door de naam van de klasse van het element moet worden gestyled. CSS aangiften kunnen HTML stijl op vele manieren, met inbegrip van opmaakprofiel voor tekst, lettertypen, kleuren, lay-outs en rangschikking van de elementen ten opzichte van elkaar.

5

Test uw HTML-pagina. U kunt de HTML-pagina openen in uw webbrowser vanaf waar u het hebt opgeslagen op uw computer, of upload het, samen met uw stylesheet, naar een webserver. Als u uw pagina wilt uploaden, moet u om te bladeren naar de locatie door het invoeren van het adres in de adresbalk van uw browser. Uw testpagina om te zien of de inhoud correct wordt weergegeven en of het op de gewenste manier is opgemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • Met behulp van een teksteditor waarin u HTML-code, zoals Notepad ++, maakt ontwikkelende HTML-pagina's veel gemakkelijker.
  • Weersta de drang om te gebruiken HTML-inhoud zonder het eerst te valideren. U kunt het valideren van uw HTML-code met behulp van gratis online diensten, zoals de W3C validatie Service of de Web Design groep HTML Validator. Alle vastgestelde fouten, maakt pagina's meer consistente in verschillende browsers.