Hoe maak ik een ISO bestand?

ISO-bestanden zijn de afbeeldingsbestanden gebruikte om te houden van alle video- en menu bestanden die zijn opgenomen op een DVD. Wanneer u een DVD op uw computer brandt, wordt met behulp van een DVD-branden software, een ISO-bestand automatisch gemaakt en rechtstreeks op de schijf gebrand. U hoeft niet naar een DVD branden zodat een ISO-bestand wel. ISO-bestanden kunnen worden gemaakt en opgeslagen op uw systeem, waardoor het gemakkelijk te maken van meerdere exemplaren van hetzelfde materiaal.

Free ISO Creator

Gratis ISO Creator is alles wat het lijkt. De software kan gratis worden gedownload op de website van Mini DVD zachte (zie verwijzingen) en, eenmaal geïnstalleerd op uw systeem, kan worden gebruikt voor het maken van ISO-bestanden uit de standaard bestanden die zijn opgeslagen op de harde schijf van uw computer.

Het creëren van een ISO-bestand met behulp van Free ISO Creator is een eenvoudig proces. Beginnen met het toevoegen van de bestanden die u hebben opgenomen in ISO willen zou door te klikken op de "Bestanden toevoegen" of "Map toevoegen" knoppen. "Toevoegen Archief()" kunnen u kiezen voor een afzonderlijk bestand of meerdere individuele bestanden toe te voegen. Wanneer u op de knop klikt, stations en mappen op uw computer beschikbaar geopend in het hoofdvenster van het programma in de rubriek "bestandenlijst." Als u een bestand, klik op de naam van het bestand te markeren en klik vervolgens op de knop "Importeren". Om meer dan één bestand tegelijk wilt toevoegen, klikt u op het eerste bestand, dan de "Ctrl" toets ingedrukt en klik op elk extra bestand dat u wilt opnemen. Als u klikt op "Map toevoegen", zal u zitten kundig voor tikken voort een hele map op uw harde schijf. Wanneer u klikt op "Import", zal alle bestanden in die map worden opgenomen in de ISO.

Zodra u uw selecties hebt bestand, klik op de knop "Save ISO as..." Selecteer een map waar het ISO-bestand zal opslaan en typ een naam voor het bestand. Klik vervolgens op "Convert" om te maken van de ISO.

Blaze Media Pro

Blaze Media Pro werkt op vrijwel dezelfde manier als met Free ISO Creator werkt. Maak een ISO met Blaze Media Pro (Zie de referenties), selecteert u eerst de optie van de "branden CD/DVD" op het opstartscherm van het programma. Een nieuw venster wordt geopend en de mappen en bestanden die beschikbaar op uw computer zijn wordt weergegeven in het linkerdeelvenster. Als u bestanden naar de ISO, navigeer door de mappen in het linkerdeelvenster om te zoeken van elk bestand en vervolgens slepen en neerzetten het bestand in het rechterdeelvenster. Zodra u alle van de bestanden die u wilt opnemen in uw ISO hebt toegevoegd, ga naar het menu "File" en kies "Afbeelding opslaan als ISO bestand." Hierdoor ontstaat een ISO van de afzonderlijke bestanden die u hebt toegevoegd. De ISO wordt automatisch opgeslagen in dezelfde map waaruit uw laatste bestand werd geïmporteerd.