Hoe Link naar een vak op de pagina in Dreamweaver CS5Wanneer u op een koppeling klikt en uw browser u naar een nieuwe locatie in dezelfde webpagina brengt, zijn u getuige van de HTML "anker"-tag in actie. Dreamweaver ontwikkelaars gebruiken ankertags om te geven gebruikers de mogelijkheid om te springen naar andere locaties binnen een pagina snel. Bijvoorbeeld, wilt u misschien Toon een bezoeker van de site een invoervak onder aan uw pagina terwijl ze zijn geplaatst op de top. Met behulp van Dreamweaver visueel ontwerp modus interface, kunt u dergelijke een anker-tag zonder alle HTML-code in te voeren.

Instructies

1

Dreamweaver starten en klik op de "HTML" knop om een nieuwe webpaginadocument te maken. Klik op het tabblad "Ontwerp" in de buurt van de bovenkant van de gebruikersinterface. Dreamweaver invoert ontwerpmodus.

2

Typ "Springen aan Box" op het document. Klik op de ruimte onder die tekst de cursor om daar te plaatsen. Uw "Enter" toets ingedrukt zodat Dreamweaver voegt ongeveer 40 lege regels onder de tekst die u hebt getypt.

3

Typ "Hier naam invoeren" en klikt u op "Invoegen." Klik op "Formulier" om een menu van opties te openen. Klik op "Tekstvak." Een pop-upvenster wordt geopend die u toelaat om een nieuw tekstvak maken. Klik op "OK" om het tekstvak toevoegen aan het formulier naast de woorden "Typ de naam hier."

4

Klik nogmaals op de knop "Invoegen", en klik op "Anker met de naam" om het pop-upvenster anker met de naam weer te geven. Type "Anchor1" in het tekstvak 'ankernaam', die verschijnt, klik vervolgens op 'OK'. Een ankermarkering wordt weergegeven naast het tekstvak. Deze markering dient als een anker-tag voor het tekstvak.

5

Klik op de "Venster"-knop om een drop-down menu. Zoek 'Eigenschappen'. Klik op dat menu-item als u wilt een vinkje plaatsen als geen bestaat. Het venster Eigenschappen wordt geopend aan de onderkant van Dreamweaver.

6

Klik op "HTML" als u wilt weergeven van de pagina HTML-eigenschappen. Ga naar de bovenkant van de pagina, en wijzen op de woorden "Ga naar vak." Typ "#Anchor1"--zonder naar de aanhalingstekens--in het "Link" tekstvak geplaatst in het venster Eigenschappen. De tekst aan het benoemde anker gekoppeld. Hierdoor wordt de tekst geconverteerd naar een koppeling die verwijst naar de anker-tag naast het tekstvak gelegen.

7

Druk op "F12." Dreamweaver toont de pagina in uw standaardbrowser. De "Springen aan Box" link. De browser schuift naar beneden en springt naar het tekstvak.

Tips & waarschuwingen

  • Naam uw ankertags alles wat die je wilt. "Anchor1" is de naam die wordt gebruikt in dit voorbeeld.
  • Als u niet de groene ankermarkering ziet nadat u deze aan uw pagina toevoegt, klikt u op 'Weergave', en klik vervolgens op "Visuele hulpmiddelen." Klik op de "Onzichtbare elementen" het ankerpunt om zichtbaar te maken.
  • U mag spaties bevatten in de naam wanneer u typt een naam voor het benoemde anker in het vak.