Hoe lees ik een AVI-bestand

De bestandsindeling AVI, wat voor Audio Video Interleave staat, is een kwalitatief hoogwaardige video-bestandsformaat. Als u een van deze bestanden op uw computer heeft u mogelijk problemen lezen of te spelen. Dit kan te wijten zijn aan het AVI-bestand wordt gecodeerd met gegevens uit andere indelingen, zoals DivX of XviD. Dientengevolge, wellicht uw computer niet alle programma's die ondersteuning bieden voor de verschillende codecs in het AVI-bestand.

Instructies

Windows Mediaplayer

1

Start Windows Media Player hebt u een computer waarop Windows wordt uitgevoerd.

2

Klik op de knop "Switch to Library". Klik op het tabblad "Afspelen".

3

Het AVI-bestand naar het lijstvenster slepen en dubbelklik erop om het te spelen. Als u een codec geïnstalleerd die zal het afspelen van het bestand niet hebt, krijgt u een bericht dat u de codec mist. De codec die u nodig hebt hangt. Microsoft raadt gaan naar de website van de fabrikant van een codec of zoeken op het Web voor de codec.

QuickTime voor Windows

4

Download en installeer de gratis QuickTime player voor Windows van de website van Apple (zie bronnen). Vanaf September 2010 is de huidige versie QuickTime 7.

5

Start van de QuickTime player en open het menu "Bestand" en selecteer "Bestand openen".

6

Selecteer uw AVI-bestand en het zal openen in QuickTime, die volledig de bestandsindeling AVI ondersteunt.

QuickTime voor Mac

7

Lancering van de QuickTime-speler, die meestal voorgeïnstalleerd op een Mac. is U kunt ook downloaden van de speler op de Apple website (zie bronnen).

8

Open het menu "Bestand" en selecteer "Open File."

9

Selecteer uw AVI-bestand, en het zal openen in QuickTime.