Hoe kunt u zien wat uw Computer RAM-geheugen wordt gebruikt

Hoe kunt u zien wat uw Computer RAM-geheugen wordt gebruikt


Bepalen het type en de capaciteit van de RAM-modules voor het toevoegen van meer RAM-geheugen op een computer of bij de vervanging van de bestaande RAM. Moderne computers gebruiken meestal een van de drie versies van de "Double Data Rate" RAM-geheugen, DDR, DDR2 en DDR3 genoemd. Binnen elk van deze zijn snelheid-varianten die u overwegen moeten wanneer u nieuwe RAM toevoegt aan bestaande RAM.

Instructies

Systeem BIOS

1

De computer uitzetten door te klikken op "Start" (Windows Orb) en "Afsluiten" of start de computer opnieuw op door te klikken op "Start" en 'Opnieuw opstarten'. Als het systeem in de sluimer- of slaapstand modus is inschakelt en laat het besturingssysteem te laden, dan het afsluiten of opnieuw opstarten van het.

2

Macht op het systeem en kijken naar het scherm voorzichtig voor de sleutel waarmee toegang tot het BIOS setup-programma. Druk op de aangegeven toets (vaak "verwijderen" of "F1", "F2" of "F10") wanneer het bericht wordt weergegeven of voordat het Windows-logo wordt weergegeven. Zodat het systeem kan opstarten als het niet gaan in het BIOS setup-programma en probeer het opnieuw na afsluiten of opnieuw starten.

3

Controleer het scherm van de "algemeneinformatie" voor meer informatie over de grootte, de snelheid en het type geheugen op het moederbord is geïnstalleerd in elke "bank". Verwijzen naar de computer of het moederbord gebruikershandleiding voor specifieke navigatie-instructies voor de BIOS-installatieprogramma indien nodig.

Fysieke inspectie

4

Uitzetten van de computer, de stroom en open de klep van de zaak. Sluit de alligator clip uiteinde van een Antistatische polsband tot een deel van de zaak frame met blote metaal blootgesteld. Wikkel het andere uiteinde van de band rond één pols.

5

Inspecteer het moederbord in de buurt van de RAM module sockets voor een klein gedrukte label dat leest "DDR" of "DDR2" of "DDR3" of geeft meer gedetailleerde informatie.

6

Inspecteren van één van de RAM-modules om te zien of het type en de snelheid van de RAM wordt afgedrukt op het etiket. Kruisverwijzing het merk en model van de informatie op het etiket met de website van de fabrikant als de informatie onduidelijk.

7

Vergelijk de fysieke RAM sockets om te zien als deze alle gegevens overeenkomen, zoals sommige computers toestaan meer dan één type van RAM te bedienen, hoewel de meeste toestaat slechts één soort tegelijk worden geïnstalleerd.

8

Verwijzen naar de computer of het moederbord handleiding voor meer informatie over de soorten en snelheden voor RAM die een bepaald moederbord kunt gebruiken en welke combinaties van RAM capaciteiten worden ondersteund.

Geheugen leverancier Tools

9

Ga naar een van de geheugen leverancier websites vermeld in bronnen.

10

Zoeken op merk en model van de computer of de optie voor automatische detectie wilt installeren en uitvoeren.

11

Neem de typen RAM-geheugen die compatibel met uw systeem zijn.

12

Bellen naar een van de leveranciers van het geheugen of de fabrikant van de computer of het moederbord en hun vertegenwoordigers technische ondersteuning geven uw modelnummers zodat zij bepalen kunnen het type en de capaciteit van het RAM-geheugen gebruikt.

Tips & waarschuwingen

  • Vervang de bestaande RAM met bijpassende, hogere capaciteit modules voor de beste prestaties en betrouwbaarheid. De hoeveelheid RAM-geheugen heeft een meer significante invloed op de systeemsnelheid dan de snelheid van de RAM. Een volledige geheugentest uitvoeren op elke nieuwe RAM-geheugen in een systeem.
  • RAM-geheugen en het moederbord zijn statische gevoelige en niet zonder goede elektrostatische ontlading bescherming moeten worden aangepakt.
  • RAM van verschillende fabrikanten of RAM mengen met verschillende snelheden kan resulteren in stabiliteitsproblemen, onverwacht opnieuw opstarten of systeem vastloper kwesties.