Hoe krijgen ik heb getypt tekst vanaf de bovenkant van het veld in Adobe Acrobat 8 Pro

Hoe krijgen ik heb getypt tekst vanaf de bovenkant van het veld in Adobe Acrobat 8 Pro


Bij het toevoegen of bewerken van de velden in uw PDF-(Portable Document Format) bestanden gemaakt met Acrobat 8 Professional van Adobe, zijn er tools beschikbaar die u voorzien van controle over waar elke getypte tekst is geplaatst door andere gebruikers. Met behulp van de eigenschappen van tekstveld dialoogvenster, u kan het aanpassen van de uitlijning om er zeker van te zijn dat de tekst wordt weergegeven aan de bovenkant van het veld. Hoewel deze dialoogvenster verschijnt als u in eerste instantie een tekstveld toevoegt, is het ook gemakkelijk toegankelijk op enig ander tijdstip.

Instructies

1

Start Adobe Acrobat 8 Professional en open het PDF-bestand dat het veld bevat dat u wilt bewerken. Selecteer het desbetreffende veld. Klik met de rechtermuisknop op de veldrand en selecteer de optie "Eigenschappen", die wordt een afzonderlijk venster geopend. Merk op dat meerdere velden van hetzelfde type, zoals tekstvelden, kunnen worden geselecteerd en op hetzelfde moment bewerkt. Elk veld aan te klikken terwijl u de "Control" (Ctrl) ingedrukt houdt.

2

Klik op de "Opties" tab. Gebruik de "Verticale uitlijning"-menu de optie "Top", die zal dwingen alle tekst om te verschijnen op de top van het veld ingevoerd.

3

Klik op het menu van de "Horizontale uitlijning" aan welke kant van de veld de tekst weergegeven in, bijvoorbeeld "Right." Klik op de "Close" knop in het venster "Eigenschappen tekstveld".