Hoe krijg ik een XP-opstartdiskette

Een start-up of bootable schijf (diskette) kunt u de computer opstarten als het besturingssysteem niet kan worden opgestart vanaf uw harde schijf vanwege beschadigde systeembestanden of een fysieke harde schijf storing. De opstartdiskette bevat softwarehulpmiddelen die nodig zijn voor het oplossen van problemen met systeem en onderhoud. Windows Verkenner in het besturingssysteem Windows XP heeft een speciale opdracht om te maken van een startdiskette.

Instructies

Een XP-opstartdiskette maken

1

Log in bij een gebruikersaccount in Windows XP en plaats de diskette in het diskettestation.

2

Klik op \"Start\" in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer \"My Computer\" om Windows Explorer te openen.

3

Met de rechtermuisknop op de \"A\" drive pictogram in Windows Verkenner en selecteer \"Format\" in het contextmenu.

4

Controleer het vak \"Create een MS-DOS-Startup Disk. \" \"Start.\ Klik op" de oprichting van de opstart schijf kan drie tot vijf minuten duren.

5

Druk op de knop op het diskettestation vrij te geven van de diskette.

Booten vanaf de diskette

6

Raadpleeg uw computer/moederbord softwarehandleiding of on line bronnen (zie bronnen) om te bepalen van de sleutel tot het Basic Input/Output System (BIOS). Het algemeen is het een \"Del,\" \"F1,\" \"F2\" of \"F10\" toets.

7

Plaats de diskette gemaakt in sectie 1 in het diskettestation en druk op de reset-knop voor herstarten uw computer.

8

Druk op de toets die geïdentificeerd in stap 1, zodra de computer of het moederbord fabrikant logo op het scherm verschijnt om de BIOS-instellingen.

9

Ga naar het BIOS menu 'Opstarten' met behulp van de pijltoetsen op het toetsenbord. Kies vervolgens \"Floppy\" uit de lijst met opstartapparaten en druk op "Enter".

10

Druk op de \"F10\" sleutel op te slaan BIOS verandert. De computer wordt automatisch opnieuw gestart en zal booten vanaf de diskette nu. Tot slot, een command prompt \"A:\\" verschijnt op het scherm.