Hoe krijg ik een kabelmodem te werk

Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Toegang tot internet aangeboden door bedrijven van de kabel-TV is een van de snelste en meest betrouwbare van onramps tot het World Wide Web beschikbaar voor zowel de thuis- en zakelijke gebruiker. Terwijl de hardware aangeboden door de Internetprovider over het algemeen plug-and-play is, duurt soms het een beetje extra tweaken te krijgen om te functioneren.

Instructies

1Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Sluit de modem aan de kabel die internetservice in uw huis of kantoor brengt. Deze kabel is een coaxiale kabel, dezelfde soort dat de kabel levert signaal naar uw televisie uitgezonden. In de meeste gevallen één coaxkabel regel komt in het gebouw, en dan is het split met een 2:1-signaalsplitter, met één draad naar de televisietoestellen, en de andere rechtstreeks op de kabelmodem.

2Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Sluit de kabelmodem op een netvoeding stopcontact en laat de lichten om op te komen. In de meeste gevallen komen deze lampjes op de opeenvolgend, beide top naar onder, of links naar rechts, afhankelijk van de modem. De Link licht zal komen alleen als er een computer of router aangesloten op de modem.

3Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Een computer aansluiten op de modem met een ethernetkabel (RJ-45). De computer opstarten en bevestigen dat de kabelmodem koppelingslampje actief is.

4Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Als u slechts één computer gebruikt en je kunt toegang tot het Web, dan ben je helemaal klaar. Echter, als u van plan over het toevoegen van meerdere computers bij uw Internet-verbinding, of het toevoegen van draadloze mogelijkheden, hebt u een router toevoegen aan uw kabelmodem.

5Hoe krijg ik een kabelmodem te werk


Uitgeschakeld de kabelmodem en een router (bekabeld of draadloos) koppelen aan de WAN-poort van de router via een RJ-45 Ethernet-kabel. Een computer aansluiten op een van de poorten van de router of draadloze verbinding. Macht op de kabelmodem, wacht 30 seconden en dan macht op de router. Nog 30 seconden wachten en vervolgens u moet zitten kundig voor verbinden met Internet.

Tips & waarschuwingen

  • Het unieke nummer van uw kabelmodem is wat laat de ISP te herkennen, zodat met behulp van een modem die niet is geregistreerd bij de ISP niet toestaat u toegang tot het Internet.
  • Als wilt oplossen, gaat u naar het eenvoudigste scenario, en aansluiten zonder routers, firewalls of DHCP-servers, en één computer rechtstreeks verbinden met de modem van de kabel.
  • Als u uw kabelleverancier technologiesteun belt, gebruik niet een telefoon aangesloten op de modem, zoals u krijgen afgesneden zult als u moeten rebooten van de modem.
  • Sluit uw kabelmodem (en alle elektronica, voor die materie) op een overspanningsbeveiliging, omdat modems stakingen verlichting kan vernietigen.