Hoe krijg ik de netwerksleutel voor mijn draadloze Router?Wanneer u een nieuwe computer toevoegen aan uw draadloze thuisnetwerk wilt, moet u weten van uw router netwerksleutel. Als het is al een lange tijd sinds u uw netwerk gemaakt of laatst toegevoegd een computer, moet u wellicht moeite herinneren wat de sleutel is. U hebt een paar opties voor het ophalen van deze beveiligingssleutel of u wellicht een nieuwe maakt.

Instructies

1

Proberen al uw gemeenschappelijke wachtwoorden en wachtwoordzinnen voordat u iets anders doen. Als uw netwerk is beveiligd met WPA, is uw beveiligingssleutel een regelmatige passphrase. Het kan hebben spaties, getallen en letters. Als u WEP in plaats daarvan gebruikt, uw beveiligingssleutel mogelijk een hexadecimale tekenreeks, en het is niet waarschijnlijk een standaard wachtwoord.

2

Voert een beveiligingsprogramma voor de sleutel ophalen op een van de computers die al is verbonden met het netwerk. Meestal werkt dit met recente Windowsversies, maar alleen als u de ingebouwde Windows-hulpprogramma's om te controleren van de computer draadloze kaart. U kunt zoeken naar een retrieval programma online, of Controleer de sectie bronnen.

3

Uw draadloze router te resetten als er geen manier voor het ophalen van uw sleutel. Meestal kunt u dit doen door de reset-knop van uw draadloze router gedurende 10 tot 15 seconden. Als alternatief, als u de configuratiepagina van uw router kunt opgeven (Zie de documentatie van uw router voor instructies), u mei zitten kundig voor wijzigen van de sleutel van de netwerkveiligheid terwijl alle andere instellingen.

Tips & waarschuwingen

  • Het is altijd een goed idee om uw draadloze beveiligingssleutel neergeschreven in een veilige plaats, zodat u zal zitten kundig voor toevoegen van nieuwe computers aan het netwerk.
  • Als u niet uw netwerk te herstellen, maar moet u het toevoegen van een nieuwe computer, kunt u proberen de nieuwe computer aansluiten op uw router met een Ethernet-kabel. Uw computer moet fysiek worden bedraad aan de router voor zo lang als u wilt kunnen toegang tot netwerkbronnen (zoals een Internet-verbinding).