Hoe kopieer tekst van het Internet naar Word-documentenUw standaard internetbrowser is een standalone toepassing, afzonderlijke en afgezien van Microsoft Word op de PC. Deze programma's hebben twee afzonderlijke processen in het besturingssysteem. De mogelijkheid om te kopiëren en plakken van tekst is één gemeenschappelijkheid tussen de browser en de tekstverwerker, maar nogmaals, hoe het functioneert verschilt enigszins tussen de twee toepassingen. Website-eigenaren en ontwikkelaars bepalen het lettertype en de stijl van tekst op de webpagina, terwijl je hebt controle over de tekst in een Word document. Niet alleen kunt u tekst kopiëren van het Internet, maar u kunt ook het uitoefenen van controle over hoe het in uw Word-documenten wordt geplakt.

Instructies

1

Open de toepassing Microsoft Word. Beperken of toestaan van het venster om terug te vallen op de achtergrond op het bureaublad van Windows.

2

Open de internetbrowser. Ga naar de webpagina/website die als host optreedt van de tekst die zal worden gekopieerd naar Word.

3

Plaats de cursor aan het begin van de tekst op de webpagina. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor over de tekst, markeren de letters in het proces. Na het markeren van de laatste letter of symbool van de interpunctie in de tekst, laat de linker muisknop.

4

De toetsen "Ctrl" en "C" op het toetsenbord om de tekst op de webpagina te kopiëren. De tekst wordt tijdelijk opgeslagen in een functie in Windows die genoemd het 'klembord'. Minimaliseren of laat vallen op de achtergrond van de browser-venster.

5

Maximaliseren of het venster van Microsoft Word naar de voorgrond te brengen. Plaats de knipperende cursor in het document waar de gekopieerde tekst wordt weergegeven.

6

Druk op de toetsen "Ctrl" en "V" op het toetsenbord om de tekst in het document plakken. Daarna verschijnt de "Extra opties voor plakken" knop/pictogram naast de geplakte tekst.

7

Klik op de pijl-omlaag om te zien andere plakopties beschikbaar. Vul in het keuzerondje om een optie te selecteren.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook slepen en neerzetten van de tekst van de internetbrowser in het Word-document, in plaats van met behulp van sneltoetsen.