Hoe kopieer tekst uit een PDF naar een Word-Document & formaat

Hoe kopieer tekst uit een PDF naar een Word-Document & formaat


Portable Document Format (PDF) documenten kunnen worden geopend met Reader, een toepassing die u gratis op de Adobe-site downloaden kunt. Misschien u hebt gegevens die binnen een PDF-document bestaat, maar hoeft niet de oorspronkelijke onbekeerde gegevens. Als u wilt een Word-document met deze gegevens samenstellen, gebruiken Adobe Reader de tekst kopiëren en plakken in Word

Instructies

1

Open een internetbrowser en ga naar de Adobe Reader-downloadpagina, indien nodig, Reader te downloaden. Klik op de "Download nu" knop en volg de aanwijzingen.

2

Dubbelklik op uw PDF-document te openen in de lezer.

3

Selecteer "Tools" in het bovenste menu, kies "Selecteer & Zoom" en dan "Selecteren".

4

Selecteer de tekst die u wilt kopiëren en druk op "Ctrl" + "C" of selecteer het menu "Bewerken" en vervolgens "kopiëren".

5

Dubbelklik op het Word-document te openen in Word. De gekopieerde gegevens plakken door het indrukken van de "Ctrl" + "V" of "Home" kiezen in het bovenste menu, en vervolgens de knop "Plakken".

6

Klik op de knoppen van de juiste stijlen om het opmaken van uw gegevens, of door de gewenste waarden te kiezen uit de tekst en lettertype grootte drop-downs.