Hoe kopieer ik een oude harde schijf naar een nieuwe

Hoe kopieer ik een oude harde schijf naar een nieuwe


Gegevens kopiëren uit een oude harde schijf naar een nieuwe harde schijf kan zijn een uitdaging, vooral als beide harde schijf gegevens connectoren niet compatibel met uw computer zijn. Echter, er zijn hardware en software tools beschikbaar waarmee u om gegevens te kopiëren van één harde schijf naar de andere, ongeacht de connector van de gegevens, door middel van een eenvoudige procedure kunnen.

Instructies

1

Elke harde schijf aansluiten op een USB harde schijf behuizing. Ervoor zorgen dat zowel de macht- en gegevenskabels binnen de behuizingen strak op elke harde schijf aangesloten zijn.

2

Steek de USB-kabels van elke bijlage in een van de USB-poorten op de Windows-computer.

3

Klik op de "Start" knop en selecteer vervolgens "My Computer" (als met Windows XP) of "Computer" (als met Windows Vista of 7).

4

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de nieuwe harde schijf en klik vervolgens op "Formateren..." in het drop-down menu dat verschijnt. Klik op het selectievakje "Snelformatteren" in het "Opmaak" venster dat verschijnt.

5

Klik op de "Start" knop om de nieuwe harde schijf formatteren. Wachten op een bericht wilt weergeven waarin wordt gemeld dat het formatteringsproces is voltooid.

6

Klik op het menu "Tools" in het venster "My Computer" of "Computer" en selecteer "Mapopties" in de drop-down lijst die wordt weergegeven.

7

Selecteer het tabblad "Weergave" en klik op het keuzerondje "Toon verborgen bestanden en mappen". Druk op de "Apply" knop en klik vervolgens op de knop "OK" om het plaatsen te bewaren.

8

Dubbelklik op de pictogrammen van de harde schijf bevindt zich in het venster van het "My Computer" of "Computer" voor de oude en de nieuwe harde schijven die zijn aangesloten op een USB-poort op de computer. Een venster voor elke harde schijf zal verschijnen en wordt de inhoud van het station.

9

Klik op het venster van de oude harde schijf en selecteer vervolgens de "CTRL" ingedrukt en vervolgens toets de "A". Alle bestanden op de oude harde schijf moeten nu worden onderstreept.

10

Klik op het menu 'Bewerken' aan de bovenkant van de oude harde schijf-venster en klik op "Kopiëren" in het drop-down menu dat verschijnt.

11

Selecteer het menu "Bewerken" bij de bovenkant van het nieuwe venster van de harde schijf, en selecteer vervolgens "Plakken" in het drop-down menu dat verschijnt. Alle dossiers en omslagen van de oude harde schijf wordt nu gekopieerd naar de nieuwe harde schijf.