Hoe kopieer ik een opstartsector van CD naar USB

Hoe kopieer ik een opstartsector van CD naar USB


U kunt gebruiken een USB externe harde schijf of flash drive om te booten. Een bootable USB-drive is handig in situaties waar de optische-schijfeenheid niet aanwezig is of niet goed functioneert. Installaties van besturingssystemen, boot utilities en antivirus software kun je op het station om te voeren voordat Windows wordt gestart. Maken van een USB drive bootable is een beetje ingewikkelder dan het station in de computer zetten en veranderen van de opstartvolgorde, echter.

Instructies

1

Zet uw USB harde schijf of stick in USB-sleuf van uw computer. Plaats uw installatie-CD van Windows.

2

Ga naar "Start", "Alle programma's" en "Toebehoren." Met de rechtermuisknop op de vermelding "Troepenleiding Prompt" en kies "Als Administrator uitvoeren".

3

Inbreng van "diskpart" in de MS-DOS-prompt en druk op "Enter". Typt u "list disk" en druk nogmaals op "Enter". Deze opdracht uitgangen een lijst van alle vaste schijven op uw computer, met een identificatienummer van elk station. Maak een notitie van het nummer voor uw USB-drive.

4

Typ "Select disk 1." 1 het aantal gegeven voor uw USB-station wijzigen Druk op "Enter". De schijf partitioneren nut zal dit station selecteren. Typ 'schone' en druk "Enter" om te verwijderen alle gegevens uit het station. Typ "partitie primaire maken" en druk op "Enter" om een nieuwe partitie op de USB-drive.

5

Type "select partition 1" en druk op "Enter" Typ "make actief" en druk op "Enter". Deze opdracht wordt de zojuist gemaakte partitie geselecteerd. Type "formaat fs = ntfs" en druk op "Enter". De USB-drive doorloopt het proces van de indeling voor NTFS--een proces dat enige tijd duren kan om te voltooien. Typ "Toewijzen" en druk op "Enter" Typ "Exit" en druk op "Enter".

6

Typ "cd D:\" en druk op "Enter," waarbij D de stationsletter van uw optische-schijfeenheid. Typ "cd-\boot" en druk op "Enter". U moet worden verplaatst naar de map opstarten op de installatie-CD van Windows.

7

Typ "bootsect.exe NT60 f:" waar f de stationsletter, geen nummer, van uw USB-drive is. De opstartsector gekopieerd vanaf de installatie-CD naar de USB-drive.