Hoe koop je een laserprinter

Laserprinters bieden betere kwaliteit dan inkjet-printers, maar zijn duurder. Houd in gedachten afdrukkwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en prijs bij de beslissing welke printer te kopen.

Instructies

1

Beslissen welke typen documenten u wilt afdrukken (tekst, graphics, oneven papierformaten, enz.).

2

Maak een lijst van specifieke functies die u nodig hebt, zoals de mogelijkheid om grote bestanden, de mogelijkheid om af te drukken op diverse media (etiketten, enveloppen) met-out jammen, een aanpassen aan het formaat van een bepaalde bureauruimte, twee of meer papierladen en compatibiliteit met specifieke software.

3

De afdrukkwaliteit van de verschillende printers te vergelijken. Vergelijk de resolutie, of dpi (dots per inch). Gebruik een vergrootglas als afdrukkwaliteit is van cruciaal belang.

4

Vergelijk snelheid specificaties. Hoewel u waarschijnlijk niet het nominale toerental thuis krijgen, zijn de classificaties handig voor het vergelijken van printers.

5

Leer hoe veel RAM de printers hebben, en of het is uitbreidbaar.

6

Beseffen dat het papierpad van de printer niet scherper dan 90 graden moet om consequent enveloppen, etiketten, transparanten of karton. Als u van plan bent te gebruiken vaak speciale media, Vermijd printers met 180 graden U-turn papier paden.

7

Vergelijk prijzen van verbruiksgoederen zoals tonercartridges en Drum vervanging.

8

Vergelijk garanties en servicecontracten.

Tips & waarschuwingen

  • Zoekt u resolutie van ten minste 600-door-600 dpi (dots per inch).
  • Als u afdrukken of PostScript-lettertypen of PostScript-afbeeldingen wilt, moet u een PostScript-printer. Vele, maar niet alle laserprinters aankan PostScript; de meeste inkjet-printers niet.
  • Printer RAM zal van invloed zijn op de snelheid van de printer en de mogelijkheid om grote bestanden. Als de printer vele ingebouwde lettertypen bevat, dat kan ook
  • Verbeter de snelheid.
  • Mogelijk moet u de printerkabel apart aanschaffen.
  • Wees op uw hoede van termen zoals "klasse laserprinter." Deze goedkope printers gebruiken tonercartridges, maar LEDs gebruiken in plaats van lasers en produceren een inferieur tekstkwaliteit.