Hoe komt u Matrices over een TI-83 Plus

Hoe komt u Matrices over een TI-83 Plus


Matrices zijn verzamelingen van gegevens, of posten, gerangschikt in een raster of een matrix. Ze kunnen worden gebruikt voor veel verschillende soorten complexe berekeningen, waarvan vele zijn gevonden in de lineaire algebra. De TI-83 Plus rekenmachine is geschikt voor het opslaan van meerdere sets van matrices en ze te gebruiken in wiskundige vergelijkingen. Weten hoe om te gaan en deze gegevens gebruiken, helpt u de berekeningen in de lineaire algebra nodig.

Instructies

1

Druk op "2de" gevolgd door de "x-1" toets om het menu "Matrix".

2

Selecteer een lege matrix en druk op "Enter". Geef de afmetingen voor de matrix en druk op de toets "Enter". Bijvoorbeeld, als u wenst te maken van een matrix met vier kolommen en drie rijen selecteert een "4 x 3" matrix.

3

Voer de gegevens voor het eerste veld en druk op "Enter". Herhaal dit proces voor het invoeren van gegevens voor alle velden in de matrix.

4

Druk op "2de" gevolgd door de "x-1" toets om het menu "Matrix" weer. Selecteer de matrix die u zojuist hebt gemaakt en druk op "Enter" om het gebruik van deze matrix in een vergelijking.

Tips & waarschuwingen

  • Meerdere matrices kunnen worden opgeslagen op een rekenmachine. Een matrix kan worden opgeslagen met een naam variĆ«rend van A tot Z.