Hoe kom je in Contact met de eigenaar van de naam van een domein

Hoe kom je in Contact met de eigenaar van de naam van een domein


Het vinden van de contactgegevens van de eigenaar van de naam van een domein, kan of vragen over het aanschaffen van het domein in kwestie of iets wilt vragen over bepaalde andere aspecten van het domein, gebeuren snel en eenvoudig, dankzij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN onderhoudt de WHOIS-databank, een openbare collectie van contact informatie voor eigenaren van de domein naam, die verplicht zijn hun contact om informatie te verstrekken wanneer zij een domein registreert. In de database, kunt u contactgegevens voor alle domeinen--zelfs degenen die niet zijn ontwikkeld in websites.

Instructies

1

Voer de domeinnaam in uw internetbrowser om te controleren of een website aanwezig op het domein. Als een website wordt geladen, wordt de pagina om te zien of er een optie "Contacteer ons" of "Contact Me" scannen. Als het domein gewoon toont advertenties of een banner 'Te koop', zoekt u naar een knop "Koop dit domein" of "Contact de eigenaar van het domein". Volg de instructies die zijn gegeven aan de eigenaar van het domein contacteren.

2

Vind de contactgegevens van de eigenaar van de domeinnaam in de WHOIS-databank als geen website aanwezig op het domein of als de website geen een manier biedt om contact met de eigenaar. Navigeer naar de website van de WHOIS-directory en voer in de sectie "WHOIS opzoeken" het tekstgedeelte van de naam van het domein voordat de "com", ".net" of ".org" extensie. (Zie bron 1) De extensie van het domein selecteren in het menu aan de rechterkant van het tekstvak en klik op de knop "Go!".

3

Zoek naar het "Registrant Contact" op de pagina die verschijnt. Als geen dergelijke contacten wordt weergegeven, zoekt u het "administratieve Contact". Noteer de volledige naam, e-mail, telefoonnummer en adres voor de contactpersoon vermeld.

Als de contactpersoon wordt weergegeven als "Whois Privacy" of iets dergelijks, zoekt u naar een e-mailadres. Het e-mailadres eindigt meestal met "@whoisprivacyprotect.com", en is meestal de alleen contactgegevens vermeld op de pagina. Noteer dit e-mailadres.

4

Schrijf een e-mail naar de eigenaar van het domein. Adres eigenaar van het domein door diens naam zoals vermeld in de WHOIS-databank. Open uw bericht door beknopte wijze in kennis met vermelding van waar u deze verkregen de contactgegevens van de eigenaar. Volg dit door duidelijk uw redenen voor hem e-mailen. Wacht twee weken alvorens een follow-up bericht te verzenden als u een antwoord op uw eerste e-mail niet ontvangt. Veel mensen doen niet regelmatig e-mailberichten.

Als u een aanbod tot aankoop van het domein, gebruik een tool zoals Estibot om te schatten hoeveel het domein is de moeite waard, maar vermijd die een aanbieding in uw eerste e-mail. (Zie bron 2) Gewoon aangeven dat je geïnteresseerd in de aankoop van het domein bent en vragen als de eigenaar open staat voor verkopen.

5

Bel het telefoonnummer vermeld in de WHOIS-databank als uw eerste twee e-mailberichten naar de domeineigenaar van het onbeantwoord. Vragen om te spreken met de persoon vermeld in de WHOIS-databank. Professioneel en vriendelijk aan de telefoon, en uw redenen voor het contacteren van de domeineigenaar duidelijk en bondig.

6

Een notitie door post verzenden naar het adres vermeld in het WHOIS-databank als u niet kunt contact opnemen met de eigenaar van het domein per e-mail of telefoon. Lijst uw contactgegevens in de brief u stuur, met inbegrip van uw telefoon- en e-mailadres, en vraag de eigenaar van het domein te volgen met u, zodra hij in staat is.

Tips & waarschuwingen

  • Sommige domeineigenaars hebben verouderde of onjuiste informatie vermeld in de WHOIS-databank voor hun domein. In deze gevallen zal u niet zitten kundig voor contact met de eigenaar van een domein ongeacht hoe persistent u in uw inspanningen bent. Als u hoor geen na e-mailen, bellen en verzenden van een bericht via slakkenpost terug van de eigenaar van een domein, gaan.