Hoe kies ik een Dual-Boot OS in Windows?

Hebt u van uw computer is ingesteld voor "dual-boot", dat betekent dat u ten minste twee verschillende besturingssystemen op dezelfde computer geïnstalleerd. Dit wordt meestal gedaan met twee diffferent soorten besturingssystemen, zoals Windows en Linux of Windows en Mac. U kan echter ook twee verschillende versies van Windows installeren op dezelfde computer, zoals Windows Vista en Windows 7. Wanneer u uw computer aanzet, zal u een dual-boot operating systeem niet van binnen Windows, maar rechts selecteren.

Instructies

1

Uw computer aanzet. Als uw computer zich al binnen, zult u moeten opnieuw beginnen het voordat u doorgaat.

2

Wacht een paar seconden als de bevoegdheden van uw computer op. Na enkele ogenblikken zult u een "Kies uw Operating System"-scherm bereiken. Een lijst van alle de besturingssystemen die geïnstalleerd op uw machine op het scherm en u verschijnen zal wordt gevraagd te selecteren welke één u zou willen opstarten in.

3

Gebruik pijltoetsen op uw toetsenbord om te wijzen op de naam van het besturingssysteem dat u opstarten wilt in. U moet dit snel--doen als je niet een besluit binnen 30 seconden maken, uw computer zal automatisch opstarten in uw standaard OS (meestal Microsoft Windows).

4

Druk op "Enter". Dit zal het besturingssysteem kiezen waarmee die u gemarkeerde en uw computer aan laars in het zal beginnen.