Hoe kan Twitter helpen mijn bedrijf?

Hoe kan Twitter helpen mijn bedrijf?


Twitter kun je uitvoeren van marktonderzoek, communicatie, public relations en marketing taken--alles in een. Het is geen wonder dat het kan worden intimiderend voor een zakenman die eerder niet gebruikt. Het leren kromme kan een tijdje duren, dat moeilijk is als je al het gevoel dat u niet genoeg hebben. Echter, met de mogelijkheid om te boren in zo veel gebieden van promotie tegelijk, Twitter moet en kan een essentieel onderdeel van de strategie van uw zakelijke-gebouw.

Observatie

Vele bedrijven besteden een heleboel geld onderzoeken wat de potentiële klanten van hen willen. Denk aan Twitter als een directe en persoonlijke lijn tot een grote stroom van de gedachten van potentiële klanten. De enorme serie van Twitter-toepassingen beschikbaar om u te gebruiken om bij te houden wat mensen zeggen over uw bedrijf-- of als ze over uw bedrijf helemaal praten. Controleren uw concurrentie, blijf met de huidige trends, en verzamelen van het soort marktonderzoek waarvoor u anders zou moeten betalen.

Betrokkenheid

Nadat u hebt tijd kennismaking met wat de Twitter wereld zegt over uw niche, ambachtelijke zorgvuldig wat je wilt zeggen aan de wereld. Alleen post op Twitter als het is iets van waarde, of het nu een link, een amusant of slim denken die u had, of een opmerking die je voelt is belangrijk. Wanneer u eerst begint om uw bedrijf te promoten, zou je denken dat het is een goed idee om gips promotiemateriaal en persberichten over de hele van uw feed. Om te krijgen een receptief en groeiende publiek op Twitter, moet u uw medegebruikers van Twitter als mensen--niet als marketing onderwerpen verrichten. Dat betekent niet dat u niet het boeken van een persbericht eens in een tijdje; gewoon veel nuttiger, echte inhoud naast de persberichten te plaatsen. Op die manier uw volgelingen zullen sneller geneigd zijn om ze te lezen.

Hulpmiddelen

Toezicht op uw deel van het Twitter-vers, zoals goed hoe uw marketing inspanningen werken, kan heel wat van tijd--iets nemen de meeste mensen uit het bedrijfsleven hebben kortom in de eerste plaats leveren. Ervaren ontwikkelaars blijven maken en verfijnen van Twitter apps, zowel voor het Web en voor smartphones, die kunnen helpen u spoor houden. Vanaf April 2011 gemakkelijker apps zoals TweetDeck en Seesmic Cotweet voor u om meerdere social networking rekeningen bij te houden op meerdere platforms, waaronder smartphones. Sommigen kunt zelfs u schrijven tweets nu en later inplannen. Onderzoek zorgvuldig door voordat u programma, beslissingen Hoewel veel van deze gratis zijn.

Overwegingen

Naarmate u meer betrokken bij Twitter, leert u welke strategieën het beste werkt voor communiceren wat je wilt in die ongrijpbare 140-tekens. U leert wat maakt mensen reageren best, evenals wat mensen leidt retweet, of citeer, uw klompjes van "twisdom." Hoewel het misschien ontmoedigend op het eerste, het waard uitgaven tijd probeert te begrijpen van Twitter, lezen wat mensen te zeggen hebben, en een plan te ontwikkelen voordat u beginnen met het schrijven van tweets jezelf. Lees de Twitter feeds van gevestigde bedrijven op Twitter, zoals Whole Foods en Zappos, sommige inzicht in wat werkt. Het vergen van tijd om te leren voordat tweeting zal helpen u beter communiceren met bestaande klanten, alsmede over het aantrekken van nieuwe en maken buzz over uw bedrijf.