Hoe kan ik zien of mijn CPU Is Burned Out?

Hoe kan ik zien of mijn CPU Is Burned Out?


Wanneer een computer wordt niet ingeschakeld na het vervangen van de CPU, het is meer waarschijnlijk veroorzaakt door een korte in het moederbord dan een slechte CPU, maar de kortsluiting uit een CPU is mogelijk en niet als een oorzaak van de computer niet posten moet worden uitgesloten. Controleer voordat u verwijderen en weggooien van de processor, een paar elementaire tekenen dat u vertellen zal of de CPU slecht of niet is.

Instructies

Basale probleemoplossingen

1

Zet de computer en controle om te zien als alle LED lichten kom op.

2

Luisteren voor de processor, geval en macht levering fans om te beginnen.

3

Luisteren naar de één pieptoon van het BIOS die aangeeft dat het moederbord is begonnen. Als u niet deze pieptoon hoort, kan het moederbord niet werken.

4

Zoekt u een soort van postcode. Dit zal ofwel de instructies voor de BIOS-post, de fabrikant logo of zelfs een knipperende cursor. Als je een soort van post dan is uw processor waarschijnlijk OK.

5

Sluit een externe monitor bij de computer als de LED-verlichting inschakelen en opstarten van de fans. Er komt geen beeld op het scherm een teken van een slechte videokaart.

Inspecteer op verbrande geur

6

Ontkoppel de macht en alle andere kabels van het bureaublad van de computer. Schakel de computer, zodat de achterkant is naar u toe gericht. Los de schroeven aan de achterkant van het juiste zijpaneel met een Phillips schroevendraaier. Verschuif de schuif af bij de computer.

7

De computer vast en gaan zeer dicht bij het moederbord te detecteren een verbrande elektrische geur in de buurt van de ventilator van de processor. Deze geur is onmiskenbaar wanneer een processor brandt.

8

Verwijder de processor ventilator door nieuwsgierige uit en omhoog de beveiligen tabbladen. Til de vierkante processor van onder de ventilator en ruiken om te ontdekken een zwakke verbrand geur. Sterke of zwakke, deze last geur geeft een slechte CPU.