Hoe kan ik Windows Verkenner herladen?

Windows Verkenner is niet enkel een file manager: het is de systeem-shell. Dit betekent dat wanneer Windows Verkenner crasht u pictogrammen op het bureaublad, de taakbalk, uw startmenu en uw klok verliest. Als je ooit in deze situatie en niet zeker weet hoe om het ongedaan te maken, volg dan deze eenvoudige stappen.

Open Taakbeheer

Open de manager van de taak, die onmogelijk om te doen lijkt misschien aangezien het menu Start niet wordt weergegeven. Maak je geen zorgen: Windows wordt geleverd met sneltoetsen. Druk op "Ctl," "Shift" en "Esc" voor voeren opwaarts naar de taak zetbaas. Hier ziet u een lijst van de programma's die u lopen, die Windows Verkenner (explorer.exe) niet opgenomen heeft zal omdat het wordt verpletterd. Zo start het opnieuw.

Start Windows Verkenner

Klik op het tabblad "Toepassingen", als het wordt niet is geselecteerd. Druk vervolgens op de knop "Nieuwe taak maken", waarmee u elke programma dat u wenst uit te voeren. Typ "explorer.exe" in het venster dat verschijnt en klik op 'OK'. Windows Verkenner zal opstarten weer, waardoor uw bureaublad terug naar volledige functionaliteit.

Alternatieven

Als, voor welke reden dan ook, kan u de manager van de taak niet starten, is er een andere manier. Raken de knop "Windows" en de "r"-toets op hetzelfde moment om de dialoog "Run". Typ vervolgens "explorer.exe" en uw computer zal weer bruikbaar. Als dit niet werkt, hit "Ctl," "Alt" en "Delete", klik vervolgens op "opnieuw opstarten computer." Als Windows Verkenner niet na het rebooten start, is het wellicht tijd om te zoeken hulp van een professional.