Hoe kan ik Windows Media Player-instellingen wijzigen?Windows Media Player is een toepassing van Microsoft-Software die wordt meestal meegeleverd met het besturingssysteem Windows. U kunt digitale video, muziek afspelen en afbeeldingen bekijken in de meeste formaten. Ook u kunt overdracht van mediabestanden vanaf cd-rom naar de vaste schijf of vanaf de vaste schijf naar andere vormen van media.

Selecteer de instellingen die u te wijzigen wenst

Opent u Windows Media Player en selecteer "Opties" in het "Tools" pull-down menu. Een dialoogvenster wordt geopend. Het dialoogvenster opties zal presenteren u met twaalf tabbladen instellingen categorieën waaronder speler, muziek rippen, apparaten, branden, prestaties, bibliotheek, Plug-ins, Privacy, veiligheid, bestandstypen, DVD en netwerk. Elke categorie biedt verschillende instellingen die u kunt aanpassen.

Uw instellingen aan te passen

Kiezen van uw instellingen zal afhangen van uw primaire doel voor het gebruik van Windows Media Player. Met behulp van de voorinstellingen van de fabriek zorgt voor een goede gebruikerservaring in het algemeen, maar kan je veel meer uit het programma door de instellingen aan uw specifieke behoeften afstemmen.

Sommige van de meer algemene instellingen categorieën omvatten speler, prestaties en apparaten. Met behulp van deze tabbladen, kunt u definiëren de frequentie van automatische updates, de weergaveopties voor uw speler instellen, de hardware-apparaten die op uw computer geïnstalleerd dat kunnen communiceren met Media Player en definiëren van de verbinding snelheid, buffering en video versnelling die u wenst te identificeren.

De Privacy-, veiligheids- en bestandstypen tabbladen kunnen u bepalen hoe Media Player toegang heeft tot uw bestanden. Privacy-instellingen omvatten waardoor Microsoft gegevens te verzamelen over uw gebruik van het programma zodat ze verbeteringen en de instellingen voor het wijzigingsoverzicht van uw bestand kunnen maken. Het tabblad Beveiliging bepaalt welke soorten scripts en inhoud van die uw mediaplayer wordt uitgevoerd zonder dat u om toestemming wordt gevraagd en het tabblad bestandstypen kunt u Media Player instellen als het standaard-mailprogramma uitvoeren van allerlei bestandstypen.

Er zijn ook een aantal meer specifieke instellingen van de functie. Onder het tabblad branden, kunt u de brandsnelheid bepalen, automatische uitwerpen, volumeafvlakking en de bitsnelheid van uw bestanden worden gebrand op. Het tabblad muziek rippen kunt u definiëren waar de bestanden opgeslagen zullen worden aan, de notatie van het nieuwe muziekbestand en de audio kwaliteit.

Windows Media Player is een veelzijdig programma dat een breed scala aan aanpassingsopties biedt. In slechts enkele minuten kunt u eenvoudig uw instellingen aanpassen aan uw specifieke behoeften aanpassen.