Hoe kan ik Record zending verkoop in QuickBooks

Hoe kan ik Record zending verkoop in QuickBooks


Zo flexibel als QuickBooks als een boekhoudprogramma is, er zijn enkele kwesties die geen formeel een deel uitmaken van het softwarepakket. Omdat het is flexibel, echter, zijn er een aantal oplossingen die betrekking kan hebben op uw zakelijke behoeften. Welke één u gebruikt hangt af van de versie van QuickBooks die u gebruikt. De eerste methode impliceert het gebruik van "Verkooporders," dat een functie niet beschikbaar is op de "" proversie maar beschikbaar op de "Premiere" versie is. Als u van de "" proversie gebruikmaakt, kunt u de functie "Subitem" zending verkoop kunnen behandelen.

Instructies

Met behulp van de "Verkooporder" methode (QuickBooks Premier versie)

1

Een verkooporder voor de zending verkoop invoert. Een verkooporder zal opzij van de items die worden verkocht, maar zal niet hen uit de voorraad verwijderen of toevoegen aan de opbrengstrekening totdat de objecten zijn verkocht door het bedrijf van de zending. Bijvoorbeeld, zal een bestelling voor 10 gevallen van een item dat verzonden aan een grote distributeur worden ingevoerd als een verkooporder. Als de distributeur verkoopt elk geval, maak een factuur voor die verkoop, vermindering van het bedrag gereserveerd met de verkooporder.

2

Zending verkooporders onderscheiden van andere verkooporders. Dit zal helpen u bijhouden welke items zitten in een distributeur magazijn te wachten om te worden verkocht versus artikelen die een klant heeft besteld. U kunt dit doen door het formulier "verkoop" aanpassen.

3

Klik op het pictogram "Verkooporder" op de "Home" scherm. Klik op de knop "Aanpassen" in de rechter bovenhoek van het scherm "Verkooporder". Klik op de knop "De indeling van de gegevens van de aanpassen". In het eerste vak in de kolom "Header", wijzig de naam van de header 'Zending Sales'. Deze aangepaste verkooporder sjabloon opslaan door te klikken op "Ok". Gebruik deze sjabloon wanneer u artikelen op zending verzendt. Uw voorraad logs zal nog steeds registreren deze items als behorend tot u maar niet registreert hen zoals dat wordt verkocht, wat leidt tot eventueel het betalen van belastingen op de verkoop op verkoop die niet zijn gemaakt.

Met behulp van de "Subitem" methode (QuickBooks Pro-versie)

4

Maak een "subitem" voor de artikelen worden verzonden naar een distributeur. Ga naar de "List" knop, gelegen op de top van de menubalk. Klik en schuif omlaag naar de lijst 'Item'. Bijvoorbeeld, als u van uw bedrijf "Widgets" verzendt naar "ABC Mart", maken een subitem genaamd "Widgets-ABC Mart" onder het hoofdartikel van "Widgets." U doet dit door openen van het scherm "Item bewerken".

Houd de toetsen "CTRL" en "N" in het lijstmenu. Typ de naam van het subitem en klik op het vak "Subitem van" en kies de bovenliggende object met de naam "Widgets."

5

Verzonden items van bovenliggend subitem overbrengen. Als u 10.000 Widgets hebt, en ABC Mart bezit van 5.000 van hen neemt, hebt u voor het overbrengen van de nummer verzonden uit inventaris van het oorspronkelijke item en in de voorraad onder het subitem. U doet dit door met de functie "aanpassen inventaris aan kant". Klik op het pictogram in het home scherm, en wanneer het venster opent, klik op de kolom "Nieuwe hoeveelheid" en voer een nieuwe hoeveelheid van 5000 Widgets in het hoofdartikel. De 5.000 Widgets die u hebt verwijderd aan het subitem "Widgets-ABC Mart" toevoegen.

6

Opnemen van de verkoop. Wanneer de distributeur een verslag stuurt over wat werd verkocht, voert u een factuur voor het aantal verkopen gemaakt met behulp van het subitem in de kolom "Item Code". Dit zal deze widgets verwijderen uit het magazijn ABC in QuickBooks en vastleggen als verkoop.