Hoe kan ik Record een gedoneerde vast activum in QuickBooks

Hoewel gedoneerd vaste activa niet meestal kost geen geld om te kopen, de onderneming of organisatie moet nog steeds opnemen het item in haar rekeningen, omdat alle vaste activa waarde aan het bedrijf toevoegen en na verloop van tijd afschrijven. De QuickBooks business boekhoudprogramma kunt u opnemen gedoneerd vaste activa in uw organisatie accounts door inwendigde in de lijst van vaste activa.

Instructies

1

Start QuickBooks op uw computer.

2

Klik op "Lijsten" in de belangrijkste navigatiemenu aan de bovenkant van het programmavenster. Selecteer de "vaste activum itemlijst" in het contextmenu.

3

Klik op 'Item' aan de onderkant van de pagina van de lijst vast activum, en klik op de knop "Nieuw". Typ een naam voor de gedoneerde vast activum in het veld "Asset naam". Typ het nummer van een activum in het toepasselijke invoerveld.

4

Klik op "Activa Account", klik "Nieuw" om te beginnen een nieuwe lijst voor specifiek opnemen van alle vaste activa gedoneerd. Type "Geschonken vaste activa" of een andere geschikte lijstnaam in het invoervak naam. Dit wordt de lijst gemaakt en het eerste gedoneerde VA-post automatisch toegewezen aan de lijst.

5

Voer gegevens over het gedoneerde vaste activum in de toepasselijke invoervakken. Voer een beschrijving van de activa, de leverancier of donateur naam, de datum van de donatie en de marktwaarde van het actief. Voer bij donaties, een nul waarde in het veld "Asset kosten". QuickBooks kunt u optionele gegevens, met inbegrip van de locatie van de activa, het serienummer en de garantiedetails opgeven. Typ deze gegevens in de relevante invoervakken.

6

Klik op "OK" Voer de gedoneerde vaste activum record in de lijst.

Tips & waarschuwingen

  • Klik op "OK" Voer de gedoneerde vaste activum record in de lijst.
  • Toevoegen dat andere vaste activa aan deze lijst geschonken door de lijstnaam te selecteren in de lijst "Activa Account".